Afirmația cântărețului, făcută într-un interviu pentru revista Viva, a stârnit o serie de reacții negative. Jurnalista Iulia Radu reacționează într-un articol, susținând că nu poate înțelege "admirația unora pentru oameni care au scăldat în sânge istoria omenirii, indiferent cât de uluitoare ar fi transformarea lor psihologică (din ce în ce?! dintr-un om simplu într-un criminal dement?!)."

Ristei a revenit cu explicații, încercând într-o postare pe Facebook să se disculpe, motivând că este un nonconformist care spune ce gândește și nu se ascunde după clișee:

"Evident ca nu sunt de acord, si nu empatizez cu actiunile. Insa cu siguranta nu sunt singurul fascinat de personaje negative. Si da, Hitler e un dubios cu o transformare psihica uluitoare. Prea ne-am obișnuit cu artiști sau persoane publice care vorbesc și scriu într-un mod diplomat, cât să nu supere pe nimeni, cât să nu-și piardă din fani. Sau de PR care ne învață ce să vorbim ca să atragem simpatii și sa facem mulți bani. Sau de mizerii pe care le vedem la tv dar nu le comentăm, “ca nu dă bine între colegi”. Până una alta, despre Hitler și creierul lui bolnav, au scris alții, documentați, cu păreri pertinente. Poate ne-ar face bine să-i citim mai des, ca să avem cât mai multe informații. No hate! O sa mai fac gafe!", a scris Florin Ristei pe Facebook.