Prima cameră SLR cu asemenea caracteristici, EOS-1D C dispune de un design special, portabilitate ridicată, fiind optimizat pentru înregistrarea video de înaltă rezoluție. Înregistrările video 4K sunt realizate folosind compresia Motion JPEG pe 8 biţi la 24p, iar înregistrările Full HD (1920 x 1080) pot fi efectuate cu frecvenţe ale cadrelor de până la 1080/60p.

Camera suportă înregistrarea pe carduri de memorie CF la rezoluţii de până la 4K inclusiv, oferind astfel mobilitate extinsă. Înregistrările video pot fi transmise şi către dispozitive externe de înregistrare folosind portul HDMI integrat şi un semnal YCbCr 4:2:2 necompresat.

EOS-1D C este dotat cu funcţia Canon Log Gamma, caracteristică ce facilitează obţinerea înregistrărilor video de înaltă calitate. Ideală pentru profesioniştii care doresc să păstreze cantitatea maximă de informaţie disponibilă fără a lucra cu fişiere imense, Canon Log Gamma oferă o gamă dinamică comparabilă cu cea de la filmul pe celuloid, reducând pierderile de detalii datorate umbrelor sau luminii intense şi asigurând editorilor de imagine din post-producţie posibilitatea de a edita culoarea pornind de la o gradare mai bună a nuanţelor.

Bazat pe principalele caracteristici ale modelului EOS-1D X, noul EOS-1D C oferă versatilitate şi calitate excepţională a imaginii prin intermediul senzorului CMOS full-frame de 18,1 Mpixeli. Optimizat pentru captură video de înaltă calitate, senzorul oferă profesioniştilor din domeniul video libertatea de a ajusta rezoluţia imaginii în funcţie de subiect sau de produsul final dorit. La înregistrarea 4K, pixelii sunt ajustaţi la o suprafaţă echivalentă cu cea a unui senzor APS-H, eliminând nevoia de a taia sau mari cadrul, pentru a menţine calitatea maximă a imaginii. În plus, înregistrarea Super 35mm crop în Full HD se potriveşte perfect profesioniştilor din cinematografie care lucrează în mod Super 35 mm.

Dimensiunea senzorului permite profesioniştilor să obţină adâncimi de câmp foarte mici cu un efect de blur atractiv aplicat fundalului, în timp ce senzitivitatea ISO de până la 25600 furnizează o calitate excelentă şi un nivel de zgomot redus în condiţii de iluminare scăzută.

În plus, suportul pentru frecvenţa cadrelor de 24, 25, 30, 50 şi 60p la rezoluţii Full HD asigură o flexibilitate suplimentară, întâmpinând cerinţele tuturor profesioniştilor din industrie. EOS-1D C este însoţit de un pachet software exclusiv, cu o suită care permite redarea înregistrărilor 4K/Motion JPEG şi Full HD/60p de pe cameră direct pe un monitor extern fără nici o pierdere în calitate.

Alte aplicaţii avansate, printre care Picture Style Editor şi EOS Utility, permit ajustarea diverselor setări ale camerei de pe un PC conectat la aparat. Proceduri în timp real, cum ar fi editarea şi aplicarea de stiluri sau verificarea rezultatelor pe un monitor, pot fi realizate cu uşurinţă folosind un PC sau un Mac. În acest fel, utilizatorii pot efectua rapid ajustări ale imaginii, fiind asigurate proceduri eficiente pentru înregistrări şi post-procesare.

Obiective EF şi EF Cinema

Membru al sistemului EOS, EOS-1D C este compatibil cu peste 60 de obiective EF ce asigură suport pentru înregistrarea 4K. Obiectivele EF oferă o excepţională libertate creativă, cu opţiuni de distanţă focală variind între 8 mm şi 800 mm.
Peste 70 de milioane de obiective EF au fost produse de la lansarea în 1987 a sistemului EOS, această cifră dovedind popularitatea şi calitatea de neegalat a gamei de produse. Ca parte a Cinema EOS System, Canon a introdus o serie de obiective 4K EF Cinema, folosind experienţa îndelungată a companiei în producerea de obiective pentru înregistrări video de înaltă calitate.
Caracteristici cheie

  • Filmare 4k
  • 1080p la 50/60fps; Canon Log Gamma
  • Redare necompresată pe port HDMI
  • 18 MP Full Frame CMOS
  • Sistem AF în 61 puncte
  • Gamă ISO cuprinsă între 100-25600
  • 2 procesoare DIGIC 5+
  • Ecran LCD Clear View II 8,1cm (3.2")
  • Compatibil cu obiective EF