În Dobrogea şi Bărăgan norii apar destul de rar şi căldura devine greu de suportat la orele amiezii. În Bărăgan maximele ating pragul caniculei, în timp ce la malul mării, vor fi cel mult 27…28 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile cresc de la o oră la alta şi aerul se încinge foarte tare după prânz. Se vor atinge 33…34 de grade, la umbră, dar vom resimţi valori mult mai ridicate de atât. Nu sunt semne de ploaie, deocamdată.

Căldură mare găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Temperaturile se apropie de 35 de grade, iar în zonele înalte apar şi câţiva nori de ploaie. Instabilitatea creşte, însă, după lăsarea nopţii, când vin averse consistente, cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş domină atmosfera însorită, dar e posibil să apară şi o ploaie rapidă, de vară. Maximele se opresc pe la 30…31 de grade, iar noaptea aduce mulţi nori şi averse abundente.

În ţinuturile vestice avem soare şi o amiază călduroasă cu vreo 31 de grade, la umbră.

Vremea se schimbă însă pe timpul nopţii, când se înnorează şi apar ploi destul de serioase. În Transilvania, vremea se încălzeşte rapid şi temperaturile depăşesc 30 de grade.
Doar pe la munte sunt ceva condiţii de ploaie.

În Oltenia, se face din nou foarte cald. Amiaza ne-aduce soare, multă zăpuşeala şi până la 34…35 de grade, la umbră. În ţinuturile sudice va fi şi mai rău. Prin Lunca Dunării termometrele vor indica chiar şi 37 de grade, iar stresul termic va fi foarte ridicat.

Vremea în Capitală

Vremea va fi călduroasă, cu precădere duminică (23 august) și luni (24 august), când în cursul după-amiezilor disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși ușor pragulcritic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând din a doua parte a zilei de luni(24 august), astfel încât va crește probabilitatea pentru apariția averselor ce pot avea caracter torențial, descărcăriorelectrice și intensificărilor de vânt posibil cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15…20 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, ușor mai scăzută marți (25 august), iar cea minimă se va situa între 17și 20 de grade.