Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă ANM. Primul val de caniculă lovește România
Alertă ANM. Primul val de caniculă lovește România

Alertă ANM. Primul val de caniculă lovește România

Canicula lovește România! Meteorologii au anunţat cum va fi vremea la începutul verii, în intervalul 10 iunie - 8 iulie 2019. În prima săptămână, România va fi în prag de caniculă, cu temperaturi de 32 - 33 de grade Celsius.

În perioada 17 – 24 iunie 2019, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, sudice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, potrivit ANM.

 În intervalul  24 iunie – 1 iulie 2019, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice, iar în jumătatea nordică a teritoriului va fi deficitar. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 17 – 24 iunie 2019
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, sudice și nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 24 iunie – 1 iulie 2019
Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile centrale, iar în restul teritoriului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo 1 – 8 iulie 2019

 Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, potrivit ANM 

În prima săptămână de prognoză, România va fi în prag de caniculă, cu temperaturi de 32 – 33 de grade Celsius.

 

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: