Evenimentul Zilei > Politica > Candidatul PNL-PDL se mai lasă așteptat
Candidatul PNL-PDL se mai lasă așteptat

Candidatul PNL-PDL se mai lasă așteptat

Desemnarea prezidențiabilului alianței PNL-PDL nu va avea loc astăzi, pentru că sondajele nu sunt gata. Între timp, Predoiu îl atacă în lipsă pe adversarul său, Klaus Iohannis.

Deși astăzi ar fi trebuit să fie desemnat candidatul la prezidențiale al ACL, decizia se va mai lăsa așteptată câteva zile. Motivul este că sondajele de opinie, menite să determine cine este cel mai bine plasat, Klaus Iohannis sau Cătălin Predoiu, nu sunt gata încă.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a precizat pentru mediafax.ro că atât sondajul comandat de PNL, cât şi cel comandat de PDL sunt încă în faza de culegere a datelor.

„Ambele sondaje sunt în lucru. La momentul acesta se culeg date. Anunţul oficial a fost cu 5 august, dar pentru că au mai fost discuții legate de metodologia de lucru, probabil că va fi 7 sau 8 august”, a spus Petrache. Acesta este însă destul de relaxat cu privire la rezultate și spune că „nu ne trebuie o acuratețe așa de mare la acest sondaj, trebuie să facem o alegere cine are o șansă în plus”.

Predoiu face aluzii la ANI

Așteptarea îi oferă însă teren favorabil lui Cătălin Predoiu, prezidențiabilul PDL, cotat până acum în sondaje ca mai puțin popular decât Iohannis.  În timp ce Iohannis este plecat în concediu, prezidențiabilul PDL își continuă campania, lovind punctele vulnerabile ale contracandidatului său.

Ieri, prezidențiabilul PDL a declarat, pentru dcnews, că are „anumite îngrijorări” cu privire la candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale, din cauza procesului acestuia cu ANI. „Eu am făcut propriile mele evaluări și nu vă ascund anumite îngrijorări. Sunt convins că și colegii din PDL și PNL le fac la rândul lor. Decizia politică implică responsabilitate politică. Eu voi spune ce am de spus în alianță”, a spus Predoiu.

Prezidenţiabilul PDL a adăugat că trebuie „lămurite toate riscurile”: „Fiecare punct slab trebuie să aibă un remediu și trebuie să îl știm înainte de a lua decizia nominalizării. Preziden­țialele tre­buie abordate cu riscuri minime. Exclud aventura din acțiunea politică”. Predoiu a lansat, de altfel, și ideea că e nevoie „de un sfat juridic spe­cializat, calificat și neimplicat politic”.

Cătălin Predoiu a declarat, săptămâna trecută, la emisiunea „Evenimentul zilei” de la B1TV, că desemnarea candidatului Dreptei la preşedinţie nu trebuie să se facă strict în baza sondajelor, comandate de PNL şi PDL, ce ar fi trebuit finalizate până la data de 4 august. El propunea repetarea acestor sondaje.