Candidata Ruxandra Dragomir pune rachetele pe Andrei Pavel

Candidata Ruxandra Dragomir pune rachetele pe Andrei Pavel

Lupta pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis i-a aşezat pe cei doi în tabere opuse. Goana după funcţii riscă să distrugă prietenia de două decenii dintre doi foşti sportivi.

Deşi alegerile generale pentru desemnarea noului preşedinte la Federaţia Română de Tenis vor avea loc pe data de 11 decembrie, candidaţii şi-au început deja campania electorală. Va fi o luptă în trei, iar cele mai mari şanse de câştig le are, se pare, Dumitru Hărădău, care controlează federaţia şi cluburile afiliate, în timp ce rivalii Ruxandra Dragomir şi Florin Segărceanu pornesc ca outsideri.

Hărădău şi-a pierdut o grămadă de simpatizanţi după ce a fost implicat în scandalul devizului umflat de la Sibiu, de la meciul pe care tricolorii l-au disputat în Cupa Davis contra Franţei, dar are pârghiile prin care îi influenţează pe votanţi.

La alegerile de pe 11 decembrie vor vota 180-190 de cluburi (nu se cunoaşte numărul exact al acestora, fiindcă procesul de afiliere este în plină desfăşurare!). În urma episodului de la Sibiu, Ilie Năstase a demisionat, iar interimatul a fost asigurat de Hărădău, care deţine în acest moment trei funcţii în federaţie: preşedinte, vicepreşedinte şi director general!

Ne puteți urmări și pe Google News

„Trădată“ de „Cneaz“

Ruxandra Dragomir, fostă mare jucătoare de tenis, a avut, iniţial, sprijinul lui Andrei Pavel, cel mai valoros produs al tenisului nostru din ultimele două decenii. „Cneazul“ a „întors armele“ când a aflat că preşedinţia federaţiei este vizată şi de Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător alături de care a dus multe bătălii în Cupa Davis pentru România. A fost momentul în care Andrei Pavel a uitat de prietenia care-l leagă de Ruxandra Dragomir, cu care se cunoaşte de aproape două decenii!

„Şi-au pierdut credibilitatea“

Ruxandra s-a arătat dezamăgită că, iniţial, a fost susţinută de Florin Segărceanu şi de Andrei Pavel, după care cei doi au schimbat macazul. „Ţinând cont că Segărceanu a făcut parte 10 ani din structura veche a federaţiei, nu văd ce şanse ar avea în faţa mea. Mai degrabă are Hărădău, nu el! Segărceanu şi Pavel şi-au pierdut credibilitatea! La început au zis că mă susţin, apoi s-au situat împotriva mea. Andrei mi-a zis că-l susţine pe Segărceanu, fiindcă au o istorie împreună în Cupa Davis“, a atacat dur Ruxandra, într-o declaraţie acordată pentru EVZ. Dragomir are ca principal obiectiv schimbarea statutului federaţiei, dacă va câştiga alegerile din iarnă.

„Nu se poate ca o persoană precum Hărădău să deţină atâtea funcţii. Voi schimba statutul, dacă voi fi preşedinte. Voi milita pentru separarea puterii de decizie în federaţie. M-am tot întrebat de ce ne trebuie patru vicepreşedinţi la federaţie? Răspunsul ar fi doar goana după funcţii. N-am niciun gând să cumpăr voturi şi n-aş merge în faţă cu o echipă coruptă. Vreau să câştig cinstit, nu să recurg la găinării“.

Ruxandra Dragomir, fostă jucătoare de tenis, în prezent candidată la funcţia de preşedinte la FR de Tenis: ” Segărceanu şi Pavel şi-au pierdut credibilitatea. La început au zis că mă susţin, apoi s-au situat împotriva mea. Andrei mi-a zis că-l susţine pe Segărceanu, fiindcă au o istorie împreună în Cupa Davis. ” 

ATACUL LUI SEGĂRCEANU

„Năstase a lăsat la federaţie un incompetent!“ Vicepreşedinte la FR Tenis, Florin Segărceanu a pus tunurile pe Dumitru Hărădău: „Trebuie refăcută colaborarea cu cluburile din ţară, care nu au fost băgate în seamă de federaţie. La Sibiu au fost greşeli ale unor persoane din federaţie. La federaţie nu e transparenţă. Orice idee aveam, nu se putea pune în aplicare. Propunerile mele erau transcrise într-un caieţel şi uitate, pe motiv că nu sunt bani. Hărădău are un electorat pe care l-a favorizat. Pe unii i-a plimbat la meciurile de Cupa Davis pe banii statului. Sunt multe cluburi de buzunar, de apartament, pentru care se luptă să deţină drept de vot la viitoarele alegeri. Domnul Năstase a lăsat la federaţie pe cineva incompetent, pe Hărădău“.

„Nu cunoaşte legislaţia şi statutul“

„La momentul respectiv, mi s-a părut pozitiv când a apărut candidatura Ruxandrei. După câteva discuţii, nu am regăsit nicio idee bună la ea! Merge pe o linie categorică, de renunţare a tot ceea ce este în federaţie. Nu cunoaşte legislaţia şi statutul. Între Dragomir - fosta jucătoare de tenis, şi Dragomir - candidată la 35 de ani la preşedinţia federaţiei, e diferenţă mare! L-a îndepărtat şi pe Andrei Pavel“, a mai zis Segărceanu.

Acuzat atât de Florin Segărceanu, cât şi de Ruxandra Dragomir, Dumitru Hărădău preferă să stea la cutie: „E un subiect prea vast, ca să-l comentez! N-am timp!“.

CULISE Pe cine susţin Ilie Năstase şi Ion Ţiriac

Ilie Năstase nu vrea să mai candideze pentru şefia FRT: „Mi-a fost de-ajuns. Acum stau şi mă ocup de copii şi de afaceri. Nu ţin cu nimeni. Cine e cel mai bun să câştige. Nici politica nu mă mai interesează“. Se pare că Năstase şi Ţiriac, influenţi în tenis, îl susţin pe Hărădău, care ştie şi lucrurile bune, dar şi pe cele rele făcute la federaţie. Totodată, Segărceanu i-ar fi cerut lui Ţiriac să nu se implice în lupta pentru putere de la FR Tenis. În turul doi, „Ţiri“ va merge pe mâna lui Segărceanu.

INTERVIU

Andrei Pavel: „Eu cred în forţa lui Florin“

Andrei Pavel (care va împlini 35 de ani pe 27 ianuarie 2008) îi ţine partea lui Florin Segărceanu, după ce îi promisese sprijinul Ruxandrei Dragomir. Prin alegerea pe care a făcut-o, cel mai valoros jucător de tenis român, aflat la ora retragerii, riscă să strice prietenia de două decenii pe care o avea cu „Sanda“. De ce s-a dat Pavel cu Segărceanu?

EVZ: Andrei, Ruxandra Dragomir e supărată foc pe tine. Te acuză că ţi-ai pierdut credibilitatea... Andrei Pavel: Cu „Sanda“ mă ştiu de la vârsta de 12-13 ani. Consider că nu i-am trădat prietenia.

E adevărat că i-ai promis ei, iniţial, sprijinul, apoi te-ai sucit?  Aşa este, dar atunci nu ştiam că va candida şi Florin Segărceanu. Când am aflat ce vrea Florin, m-am dus la „Sanda“ şi i-am spus. Îmi asum riscul de a se supăra pe mine. Şi eu, şi Florin ne-am muşcat de limbă, fiindcă iniţial îi promisesem ei sprijinul. Eu cred în forţa lui Florin mai mult decât în forţa „Sandei“.

Crezi că te va ierta?  Şi eu aş fi fost dezamăgit dacă aş fi fost în locul ei. Respectul între noi sper să rămână acelaşi! E normal să fii supărat, când cel mai cunoscut jucător de tenis din ultimii 10 ani alege pe altcineva pentru a-l susţine! Ce să-i fac? Acum este o chestiune de luptă pentru putere.     

Andrei Pavel, fost jucător în echipa de Cupa Davis a României: ” La anul vreau să am meciul de retragere, la turneul de la Bucureşti. Apoi, voi fi căpitan-nejucător. Sper că voi avea această funcţie la meciul cu Rusia (n.r. - programat în martie anul viitor). Eu ştiu bine actuala generaţie de jucători. ”  RĂSPUNS

„După alegeri, să înceteze acuzele!“

După ce Dumitru Hărădău a declarat public că Andrei Pavel n-ar fi potrivit pentru a ocupa postul de căpitan-nejucător la echipa de Cupa Davis a României, „Cneazul“ n-a rămas dator. „Hărădău are federaţia în mână. Spune aşa ca să iasă în evidenţă. El le ştie pe toate şi le face pe toate! Aşa gândeşte el. N-am nimic cu Hărădău. După alegeri, sper să înceteze toate aceste acuze, iar lucrurile să reintre în normal. Nu de alta, dar sunt foarte puţini oameni care ştiu cu ce se mănâncă tenisul, iar ca să ne dăm în cap între noi nu e profitabil pentru sport! E o luptă pentru putere şi trebuie înţeleşi cei care se duelează!“. ( Daniel Conţescu )