Narcisa Iorga: "Să nu vă bucurați de victoria șefei DNA! De-abia după decizia președintelui Iohannis de a nu o revoca din funcție va începe declinul lui Kovesi. Ultimul său an de mandat va fi distrugător pentru DNA, nu numai pentru ea.

Iată de ce:

1. Legile justiției vor fi promulgate, cu modificări nesemnificative. Esența tare, prescrisă de Tudorel Toader, rămâne.

2. Urmează modificarea Codurilor penale și implementarea Directivei europene pentru prezumția de nevinovăție.

3. PSD+ALDE și-au mulțumit electoratul însetat de război cu Kovesi: au cerut revocarea ei. Au o scuză uriașă: rămâne în funcție doar datorită președintelui Iohannis. În schimb, au asigurați doi saci de box pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Iohannis își mulțumește propriul electorat. Remiză, deocamdată".

Este o tactică a PSD-ului. Vor câştiga luptă după luptă

"Doar că, spre deosebire de Iohannis, PSD+ALDE vor continua atacurile. Au, nu doar o lejeră majoritate parlamentară, ci și suficiente guri de tun. Cea mai mică fisură din sistemul actual, cea mai mică eroare (neasumată de Kovesi – aici e punctul ei slab major) va fi amplificată. Picătura chinezească va găuri piatra, unde piatra nu e doar Kovesi, ci instituția DNA. E un război de lungă durată, dur, fără milă.

De ce credeți că s-a distanțat PSD de misiunea de revocare a lui Kovesi de către ministrul Justiției?
Ca să nu pară că au pierdut războiul. Ei abia acum își pun în practică strategia.

Vor face în așa fel încât să câștige luptă după luptă, treptat, strategic, până la finalul mandatului Laurei Kovesi. Atunci, ea va pleca învinsă, chiar dacă acum pare învingătoare. Ce va mai reuși să facă din această postură? Nimic. În plus, PSD va mai avea o victimă, aparent colaterală, în fapt, esențială . Iohannis, cel care a apărat-o și a menținut-o în funcție pe Kovesi. Atunci, acest statut al lui Iohannis va cântări greu: pe cine a apărat? Un învins?

Să nu subestimați niciodată viclenia PSD. Mai vorbim peste un an…", a scris Narcisa Iorga pe contul personal de Facebook.