În cursa pentru salvarea „Farmecului vieții” a intrat și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 din Capitală. Mihai Florea a anunțat că cei care vor să ajute la renașterea Rapidului au și varianta închirierii mărcii, siglei și culorilor, pentru ca o echipă să poată fi înscrisă în campionat cu acest nume, potrivit Digi Sport.

Mai mult, lichidatorul judiciar al echipei care a intrat în faliment în 2016 a cerut să nu se facă o confuzie între FC Rapid și AFC Rapid, ultima activează în Liga a 4-a și își susține partidele de pe teren propriu pe Giulești.

„Cunosc din presă intenția Primăriei Sectorului 1 de a reînființa Rapid. Nu am avut niciodată discuție oficială cu domnul primar. Rapid poate fi reînființat de cineva care vine și cumpără marca, sigla și culorile clubului FC Rapid. Nu AFC Rapid, pentru că sunt două entități total diferite. Sub nicio formă AFC Rapid, din punctul meu de vedere și al legislației din România, nu are cum să fie continuatorul FC Rapid. Eu personal nu am nimic cu nimeni de la AFC Rapid, dar ar fi foarte bine să se oprească cu astfel de declarații, pentru că nu fac decât rău. Dacă vrem să facem ceva sănătos pentru Rapid, nu ar trebui să creăm confuzie între aceste entități.

Nu există posibilitatea unei încredințări directe. Legea insolvenței presupune două forme de licitație. Cineva vrea să cumpere trebuie să articipe la licitație ori la negociere directă cu supraoferare. A doua variantă e mai complicată, dar la fel de transparentă: se negociază cu toți cei care au manifestat interesul, pentru a se ajunge la o sumă de bani care să satisfacă creditorii. Se va face apoi o supraofertare și va fi declarat câștigător cel care va oferi cea mai mare sumă.

Întâi, trebuie să se facă o evaluare. Am lansat anunțul pentru oferta de evaluare acum două săptămâni. Până azi nu am primit nicio ofertă. Aseară am contactat mai multe firme specializate pe evaluări, care au confirmat că vor depune o ofertă, dar probabil se întârzie pentru că e perioada deconcedii, când lumea nu vrea să muncească. Practic, licitația va fi programată după ce am o evaluare. Am anticipat că evaluarea va putea fi făcută în perioada iunie – iulie, sau august și am putea să avem licitația în luna octombrie.

Nicio entitate nu poate folosi marca Rapid în acest moment, într-un campionat sau altă formă de organizare. Am notificat Federația, Liga Profesionistă și AMFB, să nu permită înscrierea în campionat a unei echipe care să folosească numele Rapid, pentru că nu e corect. Cine vrea, poate să vină să închirieze marca, până la licitație”, a delcarat Mihai Florea, la Digi Sport.