Evenimentul Zilei > Politica > Când se vor deschide restaurantele? Președintele a fost tranșant
Când se vor deschide restaurantele? Președintele a fost tranșant

Când se vor deschide restaurantele? Președintele a fost tranșant

Restaurantele nu vor fi redeschise decât după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus se va reduce până la o limită rezonabilă.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că în condițiile în care crește numărul de bolnavi de COVID-19, nu vor fi posibile alte măsuri de relaxare, astfel că nu se pune problema redeschiderii restaurantelor și nici nu vor mai fi luate alte măsuri de relaxare cu privire la terase şi locații de petrecere a timpului liber.

Președintele Iohannis a comentat situația din HORECA, în contextul solicitărilor reprezentanților acestei industrii de a fi reluată activitatea cât mai repede, în ciuda evoluției pandemiei de coronavirus.

„Înţeleg foarte bine această preocupare din zona HORECA şi trebuie să admitem că este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor şi va continua să elaboreze scheme de ajutor. Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică a întregii populaţiei”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că până când numărul de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus nu va începe să se reducă consistent, nu vor fi adoptate noi măsuri de relaxare. Pe de altă parte, președintele a precizat că vor fi adoptate, la nivel guvernamental, măsuri de susținere economică pentru întreprinzătorii care au de suferit.

„Până când nu reuşim să ajungem la un număr mic de cazuri, deci până când nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei, nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”, a mai spus președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Cotroceni.

Reprezentanții din industria HORECA , una dintre cele mai afectate industrii din România din cauza restricțiilor sanitare impuse pe fondurl evoluției pandemiei de Covid-19 au ieșit în stradă să protesteze. .

Angajaţii din HORECA au protestat, vreme de o oră, în fața restaurantelor și teraselor în care lucrează, încercând să tragă un semnal de alarmă cu privire la situația critică în care se află această industrie. Aceștia s-au declarat nemulțumiți că Guvernul amână redeschiderea restaurantelor, în condițiile în care se apropie toamna și vor fi nevoiți să închidă și terasele, din cauza vremii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.