Evenimentul Zilei > Economie > Când se măresc alocațiile? Anunțul așteptat de milioane de copii și părinți
Când se măresc alocațiile? Anunțul așteptat de milioane de copii și părinți

Când se măresc alocațiile? Anunțul așteptat de milioane de copii și părinți

Măsura privind creșterea alocațiilor pentru copii va intra în ședința de Guvern spre a fi adoptată după ce va trece de etapele de avizare.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că o decizie cu privire la alocațiile pentru copii este în procedură de avizare și urmează să fie comunicată, în scurtă vreme în şedinţă de Guvern. Florin Cîțu a precizat că majorarea alocațiilor se va face în mai multe etape pentru a nu pune în pericol stabilitatea financiară.

„În ceea ce priveşte majorarea alocaţiilor, decizia va fi comunicată de domnul premier şi este o decizie care este în avizare şi va fi comunicată cât mai curând în şedinţa de Guvern, dar, aşa cum domnul premier deja a anunţat, se va face o creştere a alocaţiilor etapizat, pentru a nu pune în acest moment stabilitatea financiară în pericol”, a afirmat Cîţu.

El a precizat că procentul de majorare care va fi aplicat va fi stabilit în următoarele zile.  Ministrul a dat asigurări că între el și premier nu există puncte de vedere divergente cu privire la majorarea pensiilor și alocațiilor pentru copii, iar o decizie în acest sens urmează să fie adoptată în scurtă vreme.

„Discuţiile pe care le am cu domnul premier şi cu toţi colegii mei sunt discuţii cu cifrele pe masă. Toţi avem acelaşi interes: pe de o parte, da, vrem să şi creştem şi alocaţiile şi pensiile; pe de altă parte vrem să investim, pentru că ştim că numai prin investiţii putem să plătim şi alocaţii şi pensii şi în anii viitori şi, de aceea, noi trebuie să luăm o decizie care să nu arunce economia în aer”, a precizat Florin Cîțu.

Cîțu a precizat că pensiile și alocațiile vor crește însă a ținut să sublinieze că acest lucru se va întâmpla într-un moment în care economia traversează o criză foarte dificilă, fără precedent.

„Costul, vă dau o cifră, costul direct cu cheltuielile legate de Covid pentru primele 6 luni este de 5 miliarde de lei. Doar cheltuielile legate de Covid. Legate direct. Sunt şi alte cheltuieli care vin legate indirect şi altele care vor apărea în viitor, dar acelea din starea de urgenţă, cheltuielile legate de Covid, 5 miliarde de lei”, a arătat Florin Cîțu.

Totodată, ministrul Finanțelor a ţinut să sublinieze economia României se va redresa fără ca Guvernul să solicite asistență financiară de la instituții precum Fondul Monetar Internațional.

Misterele premierului. Orban anunță un plan secret pentru susținerea turismului

Statul ar putea deveni acționar la Blue Air. La schimb ar putea oferi ajutor financiar

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: