Evenimentul Zilei > International > Când PROPAGANDA anti-Trump se ÎNTOARCE împotriva New York Times
Când PROPAGANDA anti-Trump se ÎNTOARCE împotriva New York Times

Când PROPAGANDA anti-Trump se ÎNTOARCE împotriva New York Times

New York Times este unul dintre cei mai înverşunaţi duşmani ai lui Donald Trump, dar reaua credinţă pune cotidianul american în situaţii ridicole.

The New England Patriots, câştigătorii Super Bowl de anul acesta, au vizitat Casa Albă, fiind primiţi de Donald Trump.

New York Times, marele inamic din presa americană al lui Trump, s-a gândit să folosească oportunitatea pentru a-l înţepa încă o dată pe preşedinte, prezentând una lângă alta două fotografii: una cu Patriots la Casa Albă în 2017 şi una cu echipa primită de Barack Obama în 2015, subliniind că acum doi ani delegaţia echipei de fotbal a fost mai numeroasă, sugerând lipsa de simpatie a jucătorilor faţă de Trump.

Din păcate pentru marele ziar new-yorkez, Patriots au fost cei care au pus lucrurile la punct.

Într-un mesaj pe Twitter, echipa de fotbal american a precizat: „Aceste fotografii sunt scoase din context. Fapte: în 2015, circa 40 de membri ai staff-ului echipei stăteau pe scări. În fotografia din 2017,  ei stau pe Peluza Sud.”

Mai mult, Patriots publică o fotografie proprie din 2017, cu membrii staff-ului stând pe scări, la fel ca în 2015, iar prezenţa este la fel de numeroasă în timpul lui Trump ca în timpul lui Obama.

Donald Trump nu a ezitat să taxeze manipularea grosolană a ziarului, arătând într-un mesaj satisfăcut pe Twitter că acesta „a fost prins cu minciuna”.

Editorul sportiv al NYTimes, Jason Stallman, şi-a recunoscut vina, afirmând într-un alt mesaj: „Sunt un idiot”.

După alegerea lui Donald Trump, la presiunea cititorilor săi, care au acuzat ziarul de atitudine prea părtinitoare în favoarea lui Clinton, New York Times, într-o scrisoare deschisă, şi-a cerut iertare, promiţând mai mult echilibru.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: