Evenimentul Zilei > Social > Când începe școala și noile reguli. Care este ultimul anunț al ministrului Cîmpeanu
Când începe școala și noile reguli. Care este ultimul anunț al ministrului Cîmpeanu

Când începe școala și noile reguli. Care este ultimul anunț al ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, într-o declaraţie de presă că elevii reiau cursurile începând cu data de 8 noiembrie. Potrivit declaraților sale ipoteza de bază este „prezența fizică”.

„În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există un document, o anexă, în care s-au prezentat o serie de mpsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne în continuare consecvent principiului conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezența fizică, în limita în care condițiile sanitare pot fi asigurate pentru elevi și profesori. Este un principiu de bază. Nu voi abdica de la acest principiu.

Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având deja acceptul exprimat pentru propunerea Consilului Național al Elevilor, propunere care este însușită de Ministerul Educației, pentru un mod de funcționare adaptat realităților.

Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă, să spunem, în jumătate din țară vom avea o rată de infectare foarte scăzută, fără cazuri în școli, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli. nu se va ajunge la această situație” – a spus Sorin Cîmpeanu.

Ce se întâmplă cu tezele în acest an

De asemenea, ministrul Educației a anunțat că, în acest an școlar, „în mod special”, elevii vor avea un număr redus de teze.

„Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an prin excepție: la clasa VIII-a vom avea în loc de 3 teze doar 2 teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei.” – a spus ministrul Cîmpeanu.

El a mai precizat că, de această dată, nota la teză va avea o pondere mai mică la media elevului.

„Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim de elev de gimnaziu, fie că vorbim de elevi din liceu” – a mai spus ministrul Educației, informează stirileprotv.ro.