Ultimul care a punctat în competiția nedeclarată pentru nominalizarea viitorului premier a fost premierul Dacian Cioloș, care a fost „surprins” în timp ce călătorea la clasa economic, cu un avion de linie, spre Munchen. Totuși, regulile elaborate pe vremea guvernului Boc, în perioada crizei economice, permit demnitarilor să călătorească la clasa business. În plus, guvernul Cioloș este cel care a aprobat cumpărarea unui avion special destinat deplasării demnitarilor.


FOTO: George Maior, avantajat de puternicele legături cu SUACioloș: „Voi găsi eu ceva de făcut”

Fotografia cu Cioloș călătorind la clasa economic a devenit virală, în mediile sociale. Până acum mai mulți politicieni și partide – printre care USR și Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP – au apreciat că Dacian Cioloș ar fi cel mai bun premier și după alegeri. El, personal, nu a respins niciodată varianta. Cioloș a spus doar că nu va candida la parlamentare și nu se va înscrie în vreun partid. „Acum e importantă România, voi găsi eu ceva de făcut”, le-a spus el recent, unor ziariști insistenți.

Dâncu: „Nu o să sar cu poftă”

În ultimele zile, și George Maior, și Vasile Dâncu au fost întrebați dacă ar putea ocupa postul de premier, după alegeri. Ambii au evitat o negare fermă. „Nu poţi să spui niciodată „nu” la ceva, dar, în acest moment, nu am asemenea ambiţii”, a afirmat Maior, întrebat care sunt ambițiile sale politice, având în vedere că numele său a fost vehiculat și pentru poziția de șef al statului, și pentru cea de premier. Acum câteva zile, Maior a avut o abordare mai dură, susținând că „discuția este închisă” și dorește să rămână ambasadorul României la Washington.


FOTO: Vasile Dâncu, fost membru PSD, acum sociolog tehnocratȘi vicepremierul Vasile Dâncu a avut un răspuns ambiguu. „Primele cuvinte pe care o să le spun: am nevoie de timp ca să mă gândesc foarte bine (…) În nci un caz nu o să sar cu poftă pe această propunere”, a declarat Dâncu, într-un interviu recent pentru psnews.ro. Până acum, liderii PSD și PNL au declarat că vor susține un premier cu carnet de partid, dar nu au avansat nici un nume.