Evenimentul Zilei > Actualitate > Campania „Împreună” pentru salvarea României. Donații de milioane de lei pentru lupta împotriva răspândirii COVID-19
Campania „Împreună” pentru salvarea României. Donații de milioane de lei pentru lupta împotriva răspândirii COVID-19

Campania „Împreună” pentru salvarea României. Donații de milioane de lei pentru lupta împotriva răspândirii COVID-19

Echipamente de peste 1,2 milioane de lei donate de HS Timber Group în Suceava, Covasna și Bacău pentru combaterea COVID-19

Două noi laboratoare de biologie moleculară pentru diagnosticarea COVID-19 la Sfântu Gheorghe și Comănești.

„ Beneficiarii donațiilor sunt Spitalul Județean De Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” din Comănești, Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți, Direcția de Sănătate Publică Covasna, Direcția de Sănătate Publică Alba și Primăria Orașului Siret.

În cadrul campaniei „Împreună!”, compania HS Timber Group a donat două laboratoare de biologie moleculară spitalelor din Sfântu Gheorghe și Comănești, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei.

Peste 23.300 de materiale sanitare pentru activitățile de prevenție au fost donate către unitățile medicale din Sfântu Gheorghe și Rădăuți, în valoare de peste 128.000 de lei. În orașul Siret, compania a pus la dispoziția autorităților locale facilități de cazare pentru personalul medical, pe perioada stării de urgență, iar în județul Alba a donat două aparate de prelucrare a testelor de diagnosticare pentru laboratorul Direcției de Sănătate Publică.

András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Județean De Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe explică: „Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea mai rapidă cu COVID-19, iar prin instalarea acestei linii aducem testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă până acum, după recoltarea probelor trebuia să așteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două – maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%.”

Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit și la diagnosticarea altor afecțiuni medicale, nu doar în cazul COVID-19 și că, odată cu ieșirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.

Spitalul Municipal Sf. Doctori Cosma și Damian din Rădăuți, spital de resort în județul Suceava unde sunt redirecționate urgențele medicale, a primit 10.000 de mănuși latex, 1.000 de mănuși examinare nitril nepudrate, 2.000 de măști chirurgicale, 510 bețe antibiogramă NF, 250 combinezoane antichimice, dezinfectanți pentru suprafețe, 100 viziere, 450 ochelari de protecție, 1.500 halate pentru examinare, 3.000 de bonete și 3.500 de perechi de încălțăminte de unică folosință.

De asemenea, compania a sprijinit autoritățile locale și a suportat costurile de transport pentru echipamente medicale aduse din Viena. Până în prezent, compania a alocat sponsorizărilor efectuate la Rădăuți suma de 104.000 de lei, dar sprijinul către unitatea spitalicească va continua și în viitorul apropiat.

La Siret, autoritățile locale desfășoară – prin Direcția de Asistență Socială – activități de ajutorare a persoanelor izolate la domiciliu, persoane cu dizabilități și persoane în vârstă, cărora le oferă alimente și medicamente. Fabrica de panouri HS Timber Productions Siret a sponsorizat cu 14.500 de lei aceste activități destinate celor mai vulnerabili membri ai comunității și, în același timp, a pus la dispoziția autorităților locale din Siret două case pe care le deține. Acestea vor fi folosite în caz de necesitate pentru găzduirea cadrelor medicale, pe perioada stării de urgență. Fabrica de cherestea HS Timber Productions din Sebeș a donat Direcției de Sănătate Publică Alba aparatură de specialitate necesară în diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în laboratorul DSP Alba, în valoare de peste 24.700 lei.

Fabrica HS Timber Productions din Reci a oferit până la acest moment peste 1.000 de materiale sanitare de protecție (mănuși, combinezoane, măști și ochelari), în sprijinul Direcției de Sănătate Publică Covasna.

În funcție de necesarul de materiale sanitare, cuantumul donațiilor se va mări.

„Suntem întotdeauna alături de comunitățile în care activăm. Prin urmare, este absolut normal să căutăm soluții împreună și să oferim sprijin în lupta împotriva răspândirii COVID-19, o situație excepțională în care ne aflăm cu toții. Prin inițiativa noastră «Împreună!», contribuim direct și sprijinim activitățile organizațiilor locale în lupta împotriva răspândirii COVID-19. În vremuri ca cele pe care le trăim, este nevoie de coeziune mai mult ca niciodată, de aceea contribuim direct acolo unde este nevoie”, a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România.

Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19 va continua în toate comunitățile locale. Inițiativa se înscrie în linia de responsabilitate socială a companiei ce are în vedere sprijinirea proiectelor din domeniul social, al educației, sănătății și al mediului, în special în comunitățile în care Grupul este prezent prin unități de producție”, se arată în comunicatul HS Timber Group

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: