Camere video performante: cum alegi un super-device în 2019?

Camere video performante: cum alegi un super-device în 2019?

Tehnologia în acest domeniu evoluează constant, iar produsele de calitate acoperă toate nevoile consumatorilor. Înainte de a te opri asupra unui model,

Alegerea unei camere video performante poate părea descurajantă, având în vedere multitudinea de modele și specificații tehnice. Tehnologia în acest domeniu evoluează constant, iar produsele de calitate acoperă toate nevoile consumatorilor. Înainte de a te opri asupra unui model, ia în calcul criteriile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a‑ți fi de folos. Informează-te cu privire la noile apariții atât pe partea de hardware, cât și pe partea de software, pentru a obține o filmare de calitate. În cele ce urmează îți prezentăm câteva criterii de care să ții cont în alegerea unei camere video performante.

Durata de viață a bateriei

Specificațiile cu privire la durata de viață a bateriei unei camere video sunt comunicate de producător în cartea tehnică. Informațiile prezentate se raportează la utilizarea aparatului în condiții normale. În raport cu funcțiile pe care le folosești în timpul filmării, durata de viață a bateriei va scădea. Dintre acestea, zoom-ul este între primii consumatori de curent. Ține cont de durata medie de viață a bateriei de care vei avea nevoie în majoritatea filmărilor și de perioada necesară încărcării acumulatorului.

Rezoluția camerei video

Rezoluția este unul dintre cele mai importante criterii ale calității filmării. Unitatea de măsură a acestei calități este numărul de pixeli. Cu cât va fi mai mare, cu atât vei obține un videoclip mai fidel. Criteriul minim, sub care nici un utilizator nu mai poate coborî în 2019, este filmarea cu definiție înaltă - HD, cu valori de peste 480 pixeli. Pentru calitate superioară, alege tehnologia Full HD (720 p) sau HD Ready (1080 p).

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Calitatea unui conținut video redat Full HD este de până la 5 ori mai mare decât a imaginilor standard (SD, maxim 480 p). Cea mai mare cotă de piață au cunoscut-o în ultima vreme rezoluțiile 4K (aproximativ 4000 de pixeli) și UHD, două tehnologii sensibil egale. Ambele sunt standarde profesionale de producție cinematografică. Cea mai înaltă tehnologie în domeniu este rezoluția 8K, echivalentă cu 2 rezoluții 4K UHD și 16 rezoluții Full HD, la nivel de filmări hollywoodiene.

Lumina, wide-angle, blitz

În funcție de spațiile în care vei filma, asigură-te că vei beneficia de lumina potrivită. Lipsa luminozității trebuie să fie compensată de capacitatea camerei de a reda imagini de calitate captate în lumină slabă. Pentru a obține o filmare de calitate, cu claritate și culori vii, aparatul trebuie să aibă iluminarea de cât mai puțini lucși. Numărul de lucși este comunicat în documentele de comercializare. Camerele video profesionale au în dotare lămpi LED de sute de lumeni, care luminează puternic în orice spațiu.

Perioada de garanție și suportul tehnic

Garanția unui produs de calitate trebuie să fie de cel puțin 24 de luni. Magazinele care se respectă îți pun la dispoziție ghiduri și materiale informative cu privire la specificațiile tehnice ale aparatului comercializat. Consultanța tehnică gratuită înaintea achiziției îți poate fi de un real folos în luarea unei decizii cu privire la cel mai bun model din punct de vedere al raportului calitate-preț. Posibilitatea unui service autorizat în post-garanție este un plus.

Conectivitatea camerei video

Misiunea unei camere video nu se încheie după ce ai terminat de filmat. Conectivitatea este un aspect de care trebuie să ții cont în căutarea aparatului potrivit. Portul HDMI, ieșirea compozit și sloturile USB fac parte din dotările de bază care nu pot lipsi din dotarea unui aparat decent. Mai departe, nivelurile profesionale de conectivitate includ Wi-Fi cu control și monitorizare de pe laptop, tabletă sau smartphone și tehnologie complementară NFC.

 

Piața dispozitivelor video oferă modele potrivite pentru orice tip de consumator. În funcție de nivelul la care vei exploata camera, alege produsul potrivit. Produsele premium te vor ajuta să păstrezi amintiri video de o calitate excepțională, ușor de redat pe monitoare de ultimă generație. O cameră video de la Sony cu tehnologie USTREAM îți oferă posibilitatea partajării instantanee a scenelor cu imagini și sunete de calitate înaltă.