Evenimentul Zilei > Social > Camere de luat vederi în toate creșele și grădinițele din România. Proiect pentru modificarea Legii Educației
Camere de luat vederi în toate creșele și grădinițele din România. Proiect pentru modificarea Legii Educației

Camere de luat vederi în toate creșele și grădinițele din România. Proiect pentru modificarea Legii Educației

Toate creșele și grădinițele vor avea, în spațiile interioare, camere de luat vederi. Pentru aceasta însă trebuie modificată Legea Educației.

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi propune o asemenea scimbare, drept pentru care a și redactat un proiect de act normativ. 

Inițiatorul arată în expunerea de motive, potrivit site-ului ebihoreanul.ro, că inițiativa are ca argument principal siguranța copiilor în timpul în care aceștia se află într-o instituție preșcolară, anume creșă ori grădiniță.

Deputatul mai arată și că problema siguranței minorilor nu este foarte bine precizată în legislația Educației. Și asta în condițiile în care au apărut tot mai multe cazuri în care copiii din creșe sau grădinițe au trecut prin situații de risc pentru ei.

"În ultimul timp, am asistat la cazuri tot mai grave de violenţă fizică şi psihică asupra copiilor, atât în creşe, cât şi în grădiniţe. 

Astfel de situaţii, precum şi altele similare – multe din ele nedescoperite încă din lipsa unor dovezi clare – ar putea fi evitate dacă sălile din interiorul unităţilor educaţionale antepreşcolare şi preşcolare ar fi dotate în mod obligatoriu cu camere de supraveghere video şi audio", arată politicianul.

În proiectul de act normativ se mai arată că unitatea de învățământ va fi obligată să pună la dispoziția părinților înregistrarea dintr-o anumită zi, în cel mult 24 de ore de la formularea acelei cereri.