Camera frigorifică: iată ce criterii trebuie avute în vedere înainte de achiziționarea uneia

Camera frigorifică: iată ce criterii trebuie avute în vedere înainte de achiziționarea uneia

Cei care dețin sau administrează un abator, o fabrică de preparare a cărnii, un centru logistic alimentar sau un supermarket cunosc importanța și beneficiile pe care o cameră frigorifică le aduce pentru afacerea lor și, mai ales, pentru productivitatea acesteia.

Printre scopurile pe care un astfel de echipament frigorific le îndeplinește se numără și faptul că păstrează carnea, fructele, legumele și alte produse perisabile la temperatura optimă. Drept urmare, acestea sunt protejate, iar termenul de valabilitate este prelungit. Avantajele menționate anterior înseamnă că se va reduce cantitatea de mâncare aruncată, ceea ce, pe termen lung, crește profitul business-ului respectiv.

camera frigorifica

Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de către administratorii sau deținătorii unei unități de alimentație publică se referă la criteriile care trebuie urmărite înainte de a achiziționa o camera frigorifica. Astfel, un furnizor cu o experiență îndelungată în susținerea geniului în bucătăriile profesionale din România vă indică trei caracteristici la care să fiți atent în momentul în care doriți să investiți într-un astfel de echipament HoReCa.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Temperatura generată

 

Pentru început, când decideți să achiziționați o camera frigorifică, este esențial să știți pentru ce o veți folosi. Modul de întrebuințare a acestui echipament determină unul dintre cele mai importante criterii ale camerei: temperatura generată. Pentru a fi sigur că faceți alegerea potrivită, gândiți-vă la tipul de alimente care vor fi stocate în interiorul acestui echipament frigorific.

 

Astfel, vă dați seama care este temperatura de care aceste alimente au nevoie pentru a fi păstrate în cele mai bune condiții, atât din punctul de vedere al gustului și texturii, cât și al aspectului. După ce ați stabilit acest parametru, va este mai simplu să optați pentru un model de cameră de refrigerare sau de congelare.

 

  1. Mărimea / volumul

 

La fel de importantă este și mărimea dispozitivului ales și, mai precis, volumul acestuia. Opțiunea se realizează în funcție de volumul unității de alimentație publică pe care o dețineți sau administrați, de fluxul de clienți, precum și de cantitatea de preparate pe care va trebui să o stocați.

 

În funcție de aceste criterii, aveți opțiunea de a alege o cameră frigorifică de volum mic, mediu sau mare. În general, camerele între 2 și 6 metri cubi pot fi încadrate în prima categorie, cele între 6 și 10 metri cubi – în cea de-a doua, iar echipamentele peste 10 metri cubi – în ultima.

 

  1. Brandul

 

Pentru că achiziționarea unor echipamente HoReCa reprezintă o investiție de care vreți să vă bucurați timp îndelungat, este esențial să fiți atent la proveniența acestora, cu alte cuvinte, la brandul lor. În momentul în care optați pentru companii renumite la nivel internațional pentru calitatea produselor oferite, veți avea garanția fiabilității, calității, rezistenței în timp și a unui consum redus de energie electrică.

 

În cadrul ofertei furnizorilor profesioniști, vă așteaptă doar echipamente de calitate superioară, provenite din catalogul platformei internaționale Virtus Group GmbH. Dotate cu tehnologie de ultimă oră și funcții inteligente, modelele de cameră frigorifică pe care le veți descoperi aici sunt ușor de folosit, productive și oferă un randament extraordinar. În plus, un astfel de furnizor vă pune la dispoziție reduceri semnificative, în regim outlet, garanție inclusă în preț și multe alte servicii care vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită pentru afacerea dumneavoastră!