„Faţă de patru dintre persoanele reţinute ieri a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de al cincilea a fost dispusă măsura controlului judiciar”, a precizat IPJ Vrancea miercuri seara.

În cursul zilei de marţi, poliţiştii IPJ Vrancea, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani, într-un dosar penal privind persoane specializate în comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie. Cinci persoane au fost aduse la audieri şi reţinute pentru 24 de ore.

Potrivit Poliţiei, bărbaţii făceau parte dintr-o grupare infracţională nestructurată care se ocupa de cămătărie şi şantaj. Aceştia acordau împrumuturi băneşti la diferite persoane, în special administratori de societăţi comerciale, sume pentru care percepeau dobânzi între 15% şi 35% pe lună, iar în cazul neachitării recurgeau la ameninţări cu acte de violenţă. Sumele împrumutate au fost estimate la aproximativ 300.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate cinci autoturisme în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro, sumele de 21.500 de euro şi 19.100 de lei, bijuterii, o armă de vânătoare deţinută ilegal şi mai multe cuţite şi topoare.