Trafic de coșmar la ieșirea din țară, prin punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu- Ruse. În ultimele 24 de ore zeci de tiruri au format, în noaptea de marți spre miercuri, o coadă de circa șapte kilometri pe Drumul Național Giurgiu-Bucureşti. Polițiștii rutieri au fost nevoiți să dirijeze circulația, în dreptul localităţii Frăteşti şi la intrarea în municipiul Giurgiu, potrivit AGERPRES.

„Este perioada foarte apropiată sfârşitului de an şi foarte multe camioane ies din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria. Astfel, în ultimele 24 de ore au ieşit din ţară 1.124 de tiruri, aproape dublu faţă de o zi obişnuită, când ies aproximativ 600 de tiruri. În această situaţie, traficul la frontieră se desfăşoară pe patru artere de circulaţie faţă de două, maxim trei artere cum se lucrează în mod obişnuit”, a precizat miercuri, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuţ Cazacu.

Timpul de aşteptare pentru tirurile care ajung în PTF Giurgiu-Ruse este de jumătate de oră în timp ce pentru autoturisme este de zece minute.