Evenimentul Zilei > Politica > Călin Popescu Tăriceanu a povestit CUM au aflat liderii Coaliției că Ponta își va da demisia
Călin Popescu Tăriceanu a povestit CUM au aflat liderii Coaliției că Ponta își va da demisia

Călin Popescu Tăriceanu a povestit CUM au aflat liderii Coaliției că Ponta își va da demisia

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit aseară la B1 Tv despre momentul demisiei lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, precum și despre perioada consultărilor președintelui Klaus Iohannis cu partidele politice, în vederea numirii unui premier.

”Nu am aflat de la televizor. Am aflat în dimineața acelei zile. Am avut o convorbire cu domnul Ponta și după aceea am făcut o reuniune la care a participat și domnul Dragnea, cu el cred că a vorbit înaintea mea. Era domnul Ponta, era domnul Dragnea, cred că era și domnul Oprea. (…) Eu cred că probabil tensiunea din ziua precedentă, generată de tragedia din clubul Colectiv, manifestațiile de stradă probabil că l-au făcut să considere serios această opțiune. Eu cred că ar fi avut o altă soluție, poate. În fine, premierul decide și nu a stat să ne dea explicații detaliate. Nici nu a încercat cineva să îl întoarcă din drum. Era foarte ferm în această decizie. Nu ne-am sfătuit”, a spus Tăriceanu, citat de B1 Tv.

Președintele Senatului a vorbit și despre consultările de la Cotroceni în vederea numirii unui nou premier. ”Am fost invitați separat la consultări. Nu a fost invitat USL. Înainte de a doua rundă de consultări am avut două discuții cu domnul Dragnea, ne-am consultat la telefon. Eu înainte spusesem că ar fi fost bine să facem o propunere împreună. Domnul Dragnea mi-a comunicat că PSD are o propunere, în persoana domnului Liviu Voinea. Eu cred că fiecare partid are dreptul, mai ales la a doua rundă de consultări, să avanseze un nume de prim-ministru. I-am spus domnului Dragnea că nu cred că este cea mai bună propunere, dar i-am transmis că poate să conteze și pe sprijinul nostru”, a spus Tăriceanu. 

Întrebat dacă mai există coaliția PSD-UNPR-ALDE, șeful Senatului a spus că nu se poate vorbi de o despărțire. "Dar s-a văzut, am avut puncte de vedere diferite, în primul rând în legătură cu soluția propusă de președinte. Noi i-am spus președintelui foarte clar, la a doua rundă de consultări, că nu suntem de acord cu soluția unui premier tehnocrat, pentru că înfrânge un principiu fundamental al democrației reprezentative”, a spus Tăriceanu.

El a mai precizat că a avut sentimentul că președintele Klaus Iohannis a organizat consultările cu partidele politice ca o simplă formalitate.