Inspiraţia i-a venit poetului nostru, marţi pe la ora 11 şi câteva minute, după ce, împreună cu colegii săi, a pus mâna pe prada unor hoţi de lemne. „Catrenul a fost desluşit pe deplin abia după intervenţia jandarmilor: 9,7 metri cubi masă lemnoasă tăiată fără drept!

Legenda spune că celelalte strofe au fost băgate în dubă…”, ne-a lămurit autorul, care a dorit să rămână anonim.

Istoria nu va consemna nici dacă poetuljandarm este şi desenator amator în timpul programului. Totuşi cineva foarte vigilent şi atent la GDPR, care se ocupă de imaginea instituţiei, a blurat cefele celor surprinşi de aparatul fotografic în preajma prăzii, însemnele după tractorul bănuit că a contribuit la infracţiune, dar şi faţa câinelui. Probabil Grivei al nostru a cerut să nu-i fie afectată imaginea prin asocierea cu nişte hoţi, el fiind de mic un iubitor şi apărător al naturii.

După ce miştourile au început să curgă, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Sălaj a apărut următorea precizare: „Anonimizarea câinelui s-a făcut în glumă, în ton cu linia umoristică adoptată pentru această postare”. Bine, bine, dar cu tractorul ce aţi avut?

 

Te-ar putea interesa și: