Evenimentul Zilei > Actualitate > Caii de tomberon

Caii de tomberon

Peste 20 cai lasati de izbeliste pe strazile Iasiului au fost adunati, in ultima luna, de autoritati.

Animalele, gasite de regula in preajma tomberoanelor, au fost duse in adapostul provizoriu amenajat la hipodromul din cartierul CUG.
Conform procedurii, daca in termen de cateva zile proprietarii nu se prezinta pentru a-si recupera caii, acestia fie sunt dati spre adoptie, fie sunt incredintati Universitatii Agronomice, drept material didactic.

„Din cauza anului secetos care tocmai s-a incheiat si a saraciei, multi dintre proprietarii animalelor au preferat sa-i lase pe strazi, sa se descurce cum pot, neavand ce le da de mancare“, a declarat Ion Apostol, director la Salubris, societate care administreaza problema cailor abandonati pe strazile Iasiului.

Doi au fost adoptati

In acest moment, in adapostul din cartierul CUG se mai gasesc 14 cai. De la inceputul anului, doua animale au fost adoptate de catre persoane care nu locuiesc in oras si care au putut proba ca au conditii minime pentru a le putea ingriji.

„Cetatenii care vor sa reclame prezenta unor cai fara stapan pot suna la numarul de urgenta 112 si sa ceara la Politia Comunitara. Un reprezentant de-al nostru se va deplasa impreuna cu cei de la Salubris si va intocmi un proces verbal de constatare-ridicare dupa ce, in prealabil, vor fi cautati stapanii animalelor“, a precizat Nicoleta Deciu, purtator de cuvant al Politiei Comunitare Iasi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News