Constănțeanca se află la final de vacanșă, și urmează să se pregătească alături de Cahill la Poiana Brașov, după care vor continua antrenamentele în Adelaide (Australia). „Vom petrece trei săptămâni în România şi ne vom ocupa de presezon, vom munci mult la nivel fizic, să fim siguri că îi protejăm corpul, pentru că picioarele ei sunt marele atu.

Va munci din greu pe teren şi în afara lui, nu cred că va fi foarte fericită să audă asta. Apoi ne vom întoarce în Australia şi sper că Simona va veni acolo şi că ne vom antrena acolo câteva săptămâni până să mergem la Shenzhen, care va fi primul ei turneu al anului”, a declarat Darren Cahill, pentru Digi Sport.

Antrenorul australian a vorbit și despre obiectivul lui Halep pentru 2017: „E nevoie de timp, obiectivul suprem este să câştigăm turnee de Grand Slam, de asta m-a angajat, ca să o ajut să obţină asta. Deci la asta vom munci în 2017, dar clasamentul nu minte, este acolo unde îi este locul acum. Este a 4-a jucătoare cu un motiv şi cred că poate fi mândră pentru anul pe care l-a avut

Ai nevoie de multe lucruri să meargă bine ca să câştigi un Grand Slam. Ai nevoie de puţin noroc, ai nevoie de şansă la tragerea la sorţi, trebuie să fii sănătos şi să ieşi cu bine din anumite meciuri strânse”.