Cadourile pe care femeile le doresc de 8 Martie. Ce le oferă, de fapt, bărbații. Ce s-a vândut ce mai bine în România

Cadourile pe care femeile le doresc de 8 Martie. Ce le oferă, de fapt, bărbații. Ce s-a vândut ce mai bine în România rSursă foto: Pixabay

Cadourile specifice Zilei de 8 Martie sunt, de fapt, prilejul de a arăta recunoștința față de femei și de valorile pe care aceasta le promovează. Un studiu recent arată, însă, că reprezentantele sexului feminin și-au schimbat gusturile în ceea ce privește darurile.

Femeile nu mai doresc flori, ciocolată, mărțișoare și felicitări de 8 Martie, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research. Conform datelor colectate în urma sondajului, 16% dintre femei consideră  că este normal să primească un cadou nu doar de la partener, ci și din partea angajatorului, cu ocazia acestei sărbători internaționale.

Cadourile pe care femeile le doresc de 8 Martie. Câți bani au cheltuit bărbații

8 martie

Sursa foto Dreamstime

Conform studiului menționat, citat de antena3.ro, 79% dintre angajatele care au așteptări de la locul de muncă și-ar dori tichete sau carduri cadou. 55% vor  o zi liberă şi 33% așteaptă să fie invitate la masă în oraș de compania la care lucrează.

În ceea ce privește partenerul, femeile îşi doresc sau se așteaptă să primească flori într-un procentaj de 77%. Aproape 50%, mai exact 44% vor parfumuri, bijuterii, chiar accesorii vestimentare. Când vine vorba despre copii, femeile nu mai au pretenții financiare.  Cele mai multe dintre femeile participante la studiul menționat au spus  că își doresc de la copii simple mesaje, afecțiune, recunoștință de 8 Martie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cheltuielile  bărbaților  pentru Ziua Femeii sunt împărțite:  cei mai mai mulți dintre ei spun că au  un buget de câte aproximativ 250 de lei, atât pentru mame cât şi pentru partenere. Pentru  soții,  iubite, celtuiesc în medie, 268 de lei, iar pentru mame, fiice, aproximativ  257 de lei, menționează sursa citată.

Florile, cel mai comun cadou de 8 Martie. Nouă din zece români sărbătoresc Ziua Femeii

FLORI 8 Martie

Flori, 8 Martie

Din bugetul alocat pentru8 Martie,  cei mai mulț dintre bărbații români  cumpără flori: aproximativ 83%.

Unii au menționat  că vor adăuga la flori și un accesoriu sau un produs cosmetic.

Studiul realizat de Reveal Marketing Research mai arată că  nouă din zece români sărbătoresc ziua de 8 Martie.

iua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 martie 1909 în urma unei decizii a Partidului Socialist American sub denumirea "Ziua naționala a femeii". La 23 martie 1909 în New York a avut loc o conferința a socialiștilor americani unde s-a discutat despre drepturile femeilor. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, pe 8 Martie 1975.