Evenimentul Zilei > Politica > Cadou pentru aniversarea independenței Republicii Moldova. Mesajul premierului Cîțu
Cadou pentru aniversarea independenței Republicii Moldova. Mesajul premierului Cîțu

Cadou pentru aniversarea independenței Republicii Moldova. Mesajul premierului Cîțu

România va trimite 100.000 de teste rapide antigen pentru depistarea coronavirusului. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la independența Republicii Moldova.

Florin Cîțu a precizat că țara noastră susține aprofundarea reformelor, consolidarea statuluid de drept și parcursul european al Republicii Moldova. Șeful Guvernului de la București a transmis vineri un mesaj de felicitare președintelui Maia Sandu, de la Chișinău. El a asigurat-o de susținerea României în următoarea perioadă.

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu a anunțat că a felicitat-o pe Maia Sandu, cu prilejul aniversării independenței Republicii Moldova.

„Am felicitat-o astăzi pe Maia Sandu, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Am asigurat-o că rămânem alături și susținem aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept şi a parcursului european al Republicii Moldova”, a scris Florin Cîțu în postarea pe care a făcut-o pe Facebook.

România va continua colaborarea cu Moldova

Conform sursei citate, el a precizat că România va continua și va consolida proiectele de asistență și cooperare bilaterală cu Republica Moldova. În acest context Florin Cîțu a precizat că Executivul de la București a decis să trimită peste Prut un ajutor care constă în 100.000 de teste rapide antigen pentru depistarea coronavirusului.

„Vom continua și vom consolida proiectele de asistență și întreaga agendă de cooperare bilaterală. Chiar ieri am stabilit un nou ajutor pentru Republica Moldova în lupta împotriva Covid: trimitem 100.000 de teste rapide antigen”, a mai precizat premierul.

Florin Cîțu a încheiat felicitând Republica Moldova și pe cetățenii săi.

„Felicit Republica Moldova și pe cetățenii săi, cu prilejul sărbătorii lor naționale, și aștept ședința comună de guvern de la Chișinău. La Mulți Ani, Republica Moldova! La Mulți Ani, cetățenilor moldoveni!”, a mai scris Florin Cîțu.

Independența Republicii Moldova

Republica Moldova şi-a proclamat independenţa în 1991, în data de 27 august. S-a întâmplat în contextul destrămării URSS după lovitura de stat eşuată din 21 august 1991. Atunci, conservatorii comunişti au încercat să îl înlăture de la putere pe preşedintele Mihail Gorbaciov. Moldova este una dintre cele nouă foste republici sovietice care s-au desprins de Moscova.

În centrul Chişinăului a fost convocată Marea Adunare Naţională, în timp ce parlamentul, reunit în şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia de Independenţă, drapelul tricolor, precum si imnul de stat „Deşteaptă-te române”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News