Evenimentul Zilei > Justitie > Cadavrul din portbagaj. Fetița sirianului ucis ar putea fi crescută de unchi
Cadavrul din portbagaj. Fetița sirianului ucis ar putea fi crescută de unchi

Cadavrul din portbagaj. Fetița sirianului ucis ar putea fi crescută de unchi

Haj Saleh Moustafa va fi înmormântat în zilele următoare, după ce fratele acestuia va ajunge în România. Acesta vrea să o crească pe nepoata rămasă fără părinți

Ca o ironie, cetăţeanul sirian Haj Saleh Moustafa (53 de ani) nu a fost înmormântat până când persoanele care i-au luat viaţa au fost încătuşate. Fratele acestuia urmează să ajungă în România pentru a lua trupul de la INML. „În două-trei zile, fratele va veni să îl înmormânteze. El a spus că ar intenționa să o crească pe fiica lui Haj Saleh, rămasă acum fără părinți. Dar și sora Andreei Pătrașcu ar vrea să își crească nepoata. Nu știm ce se va hotărî”, au precizat, pentru EVZ, apropiaţii familiei sirianului. Deocamdată, fetiţa sirianului este în grija bunicii, mama femeii arestate.


FOTO: Andreea Pătrașcu, acuzată că și-a ucis soțulCum poate avea copilul alți părinți

Rămas fără părinți: tătălucis, mama- acuzată de crimă, copilul poate ajunge în îngrijirea unei rude. Din partea tatălui- unchiul, iar din partea mamei- mătușa sau bunica. Sunt trei pași pentru a se întâmpla asta:

1. Retragerea autorității părintești pe care o are Andreea Pătrașcu pe cale judecătorească. Un motiv valid pentru retragerea autorității părintești „se înregistrează în cazul în care părintele sau părinții au fost condamnați pentru un delict grav”. „Această decizie nu este considerată de judecător ca o completare a pedepsei, ci ca o măsură de protecție a copilului”, se arată în Codul Civil.

2. În aceste situații, organismele statului însărcinate cu protecția minorului intervin pentru a separa copilul de părinte și pentru a constata decăderea din drepturi.

3. După această procedură, se deschide o tutelă prin care un consiliu de familie sau un tutore sunt investiți cu această autoritate. Măsură care poate fi, în funcție de situație, provizorie sau definitivă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: