Cadavrul din Lacul Morii, găsit în 1991. Ucigașul din Sri Lanka, urmărit internațional din 2013, va fi adus în România

Cadavrul din Lacul Morii, găsit în 1991. Ucigașul din Sri Lanka, urmărit internațional din 2013, va fi adus în România Închisoare. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un bărbat în vârstă de 53 de ani din Sri Lanka, căutat internațional pentru o crimă comisă în București în 1991 și capturat în Germania la începutul acestui an, va fi adus înapoi în România pentru a-și executa pedeapsa.

Acesta va fi extrădat săptămâna viitoare, pe 23 aprilie, fiind condamnat la 19 ani de închisoare. A fost dat în urmărire în 2013, pentru o crimă comisă într-un bloc din București în anul 1991.

Criminalul din Sri Lanka, adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa

Conform unui comunicat transmis de autorități, în data de 23 aprilie, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Sri Lanka, va fi adus în țară de către o echipă de escortă a Poliției Române.

Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare de către Tribunalul București, fiind condamnat pentru omor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul din Sri Lanka va fi plasat în detenție imediat după sosirea în țară, în scopul executării mandatului.

„În fapt, în decembrie 1991, bărbatul a ucis un cetăţean străin, după care l-a legat şi înfăşurat în covorul din locuinţa sa, situată în Bucureşti şi l-a transportat în cartierul Crângaşi, aruncându-l în Lacul Morii. Pentru fapta comisă, cel în cauză a fost condamnat la 19 ani de închisoare”, au mai transmis polițiștii.

Sri Lanka

Sursa foto: Poliția Română

A omorât un alt străin și l-a înfășurat într-un covor

Crima a avut loc într-un bloc din București, iar victima, tot din Sri Lanka, a fost înfășurată într-un covor și aruncată în Lacul Morii din apropierea cartierului Crângași.

Între 13 octombrie 2023 și 3 ianuarie 2024, deoarece existau informații că persoana se afla în Germania, Biroul Sirene România a colaborat cu Biroul Sirene Germania pentru schimbul de date și informații, în scopul localizării acesteia.

Lacul Morii

Lacul Morii. Sursa foto: Ciolca | Dreamstime.com

Lacul Morii este adesea locul a numeroase crime. Tot la începutul anului, un bărbat care trecea pe lângă Lacul Morii a sunat la 112 după ce a observat un corp în apă.

La fața locului au venit pompierii și poliția. Femeia, în jurul vârstei de 70 de ani, a fost scoasă din apă de scafandri. Potrivit primelor informații, corpul acesteia se afla de ceva timp în Lacul Morii.