După luni de tergiversări, timp în care reprezentanţi ai Primăriei si ai firmelor furnizoare de agent termic, Tektron, respectiv Bebco, cea care are în administrare reţeaua de termoficare au  fost chemaţi la DNA Braşov, consilierii locali au luat deciziile prin care se poate relua furnizarea de agent termic către populație (este vorba despre acoperirea pierderilor Tetkron, dar şi încheierea unui nou acord de furnizare a agentului termic cu firma Bepco).

Cu toate acestea, de frica repercusiunilor din partea DNA, reprezentanții Primăriei nu vor să miște nimic așteptând „viza de legalitate” de la prefect.  Pe de altă parte, prefectul Mihai Mohaci spune că nu este nevoie de nicio  viză de legalitate din partea Prefecturii dacă hotărârile sunt aprobate de Consiliul Local.

„Prefectura analizează doar aspectele de ordin juridic, privind actul administrativ.  Vreau să fie clar: noţiunea de viză de legalitate nu există, nu este prevăzută de niciun act normativ, iar rolul prefectului este de verificare a legalităţii actului administrativ, nu de emitere a unei vize de legalitate. Doar dacă sunt probleme le cerem să reanalizeze un act normativ”, a precizat prefectul. 

Preşedintele Mişcarea Populară Braşov, Mihai Costel a trimis autorităţilor o scrisoare deschisă în care critică dur tergiversarea situaţiei şi lipsa de asumare a răspunderii de către cei responsabili:”Este intolerabil modul în care aleșii locali, împreună cu conducerile lanțului de furnizare a apei calde și căldurii Tetkron-Bepco-GDF Suez, ne oferă proba propriilor incompetențe în privința respectării unor contracte de prestări servicii, de aproape patru luni de zile. 8.000 de apartamente din municipiu nici la această oră nu au apă caldă și, așa cum ne temeam, nici căldură în condițiile în care noaptea temperaturile au coborât sub zece grade, iar la finele săptămânii se vor înregistra ziua doar 4-5 grade Celsius.”