BVB a aprobat listarea Fondului Proprietatea

BVB a aprobat listarea Fondului Proprietatea

Bursa de de Valori Bucureşti (BVB) a aprobat astăzi listarea Fondului Proprietatea, programată pentru 25 ianuarie, a anunţat Franklin Templeton, administratorul Fondului.

"Decizia de astăzi a Bursei de Valori Bucureşti ne aduce cu un pas mai aproape de listarea pentru care am lucrat împreună cu acţionarii încă de la numirea Franklin Templeton ca manager al Fondului în septembrie", a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

El şi-a exprimat încrederea că "prezentările programate înainte şi după listare în majoritatea oraşelor importante din Europa vor ajuta la creşterea vizibilităţii Fondului în rândul potenţialilor investitori internaţionali".

Fondul Proprietatea a colaborat cu un consorţiu de brokeri - Raiffeisen Capital Investment (Lead Manager), BRD Groupe Société Générale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti – şi cu consultanţii juridici, Schoenherr şi Asociaţii SCA şi White & Case, Pachiu SCA, pentru pregătirea listării, inclusiv pentru realizarea unei serii de prezentări în România şi câteva oraşe importante din Europa. Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist.

Ne puteți urmări și pe Google News