Evenimentul Zilei > Sport > Burleanu anunță noi schimbări! „Urmărim schimbarea sistemului competițional.” Cum va arăta noul format al Cupei României
Burleanu anunță noi schimbări! „Urmărim schimbarea sistemului competițional.” Cum va arăta noul format al Cupei României

Burleanu anunță noi schimbări! „Urmărim schimbarea sistemului competițional.” Cum va arăta noul format al Cupei României

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vine cu o veste neașteptată! Acesta a transmis că formatul Cupei României se va schimba radical.

Ultimele ediții ale Cupei României au avut un interes mai mic din partea granzilor din campionat, care au ales sacrificarea acestei competiții în detrimentul Ligii 1. Președintele Federației Române de Fotbal a declarat că deja se discută pentru a modifica sistemul din Cupă. Acesta nu a oferit foarte multe detalii, dar a transmis că se așteaptă la un rezultat spectaculos.

Burleanu a discutat cu firma HyperCube pentru noul format, companie cu care a mai colaborat și la alte schimbări.

O schimbare inovatoare

„Am discutat despre optimizarea formatului competițional pentru Cupa României. Provocarea este aceea de a obține o poziție mai bună la nivel european. Urmărim schimbarea sistemului competițional. Vom reuși să producem o satisfacție mai mare fanilor și vom stârni interesul consumatorilor. Toate veniturile adiționale vor permite cluburilor să investească mai mult în perfoemanțele sportive.

Azi, în CeX, am demarat un proces de colectare de date cu toți actorii din fotbalul românesc. O structură optimizată a Cupei va aduce mai mulți spectatori pe stadioane. Noua structură va ține cont și de modificările de la nivel european. Ca orice altă industrie, avem nevoie de decizii strategice, inclusiv atunci când vine vorba de schimbarea sistemului competițonal.

Vom lucra cu un partener renumit, HyperCube, același furnizor cu care am mai lucrat. A fost implicat în modelarea analizelor în Olanda, Portugalia, Belgia, Danemarca sau Elveția, dar și în edițiile trecute din Champions League sau EURO. În luna februarie vom prezenta raportul efectuat”, a declarat Răzvan Burleanu în fața reprezentanților presei., potrivit gsp.ro

Cupa își schimbă regulamentul

Burleanu a ținut să precizeze că echipele nu vor mai trebui că comunice către FRF sau LPF situația epidemiologică după fiecare meci, ci doar atunci când apar infectări.

„Protocolul medical. Am fost nevoiți să îl schimbăm din nou. Am făcut-o în interesul cluburilor pentru a simplifica procedura de raportare. Ca urmare a modificărilor, nu mai este nevoie să avem raportarea către FRF sau LPF înainte de fiecare meci în parte.

Altfel spus, înaintea fiecărui joc este suficient să se aducă certificatul verde sau testul. Comunicarea se va face către FRF sau LPF doar când sunt cazuri pozitive. FRF poate lansa un control oricând este cazul”, a spus Mihai Burleanu.