Evenimentul Zilei > International > Bulgaria redeschide cluburile de noapte, la trei zile după ce a decis să le închidă
Bulgaria redeschide cluburile de noapte, la trei zile după ce a decis să le închidă

Bulgaria redeschide cluburile de noapte, la trei zile după ce a decis să le închidă

În Bulgaria se vor redeschide de luni cluburile de noapte. Anunțul a fost făcut duminică de Ministerul Sănătăţii, în pofida unei recrudescenţe a epidemiei COVID-19 şi a faptului că acestea fuseseră închise din nou în urmă cu trei zile.

 

Discotecile, cabaretele şi barurile vor putea primi clienţi în limita de o persoană pe metru pătrat, conform unui ordin guvernamental.

Spaţiile închise şi anexele lor în aer liber au fost închise la debutul epidemiei, apoi redeschise treptat, înainte de a fi din nou închise joi.

Bulgaria se confruntă însă acum cu o înmulţire a cazurilor de infectare, raportând vineri un număr record de 300 de noi contagieri, faţă de 30 la începutul lunii iunie.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a mai anunţat ridicarea limitei de 30 de persoane participante la o nuntă sau un botez, cu condiţia ca invitaţii să respecte măsurile sanitare oficiale.

Bulgaria a raportat până acum un total de 7.175 de cazuri de infectare cu coronavirus, printre care 276 de decese.

Câteva manifestaţii antiguvernamentale organizate începând de joi în sprijinul independenţei justiţiei au adunat mii de persoane, iar autorităţile sanitare se tem că aceste adunări favorizează propagarea epidemiei, scrie Agerpres.

Cu doar trei zile în urmă cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria au fost închise. Spectatorii nu mai aveau acces la evenimente sportive şi toate adunările publice erau limitate la 30 de persoane, în contextul în care noile cazuri de coronavirus s-au înmulţit semnificativ, după cum declara ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev,

Numărul de noi cazuri a început să crească la câteva săptămâni după ce Bulgaria a ridicat majoritatea măsurilor sale restrictive care fuseseră introduse pentru a ţine sub control epidemia. Doar joi numărul de noi cazuri a fost de 240, un record pentru 24 de ore, iar Ananiev a spus că ministerul se aşteaptă la cifre asemănătoare în zilele următoare.