Evenimentul Zilei > Actualitate > Bulevardul Eroilor, ÎNCHIS şi după 90 de zile. Autorităţile îşi bat joc de BUCUREŞTENI încă TREI LUNI
Bulevardul Eroilor, ÎNCHIS şi după 90 de zile. Autorităţile îşi bat joc de BUCUREŞTENI încă TREI LUNI

Bulevardul Eroilor, ÎNCHIS şi după 90 de zile. Autorităţile îşi bat joc de BUCUREŞTENI încă TREI LUNI

Deşi Primăria Capitalei spera ca lucrările de la Eroilor să fie gata încă din luna februarie, Metrorex vine cu o veste cutremurătoare.

În data de 15 februarie 2016, Metrorex a anunţat că blocurile afectate în urma surpării asfaltului din zona Eroilor sunt în siguranţă, atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădiri, cât si din punct de vedere structural. Deşi clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranţă, s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub imobile şi din jurul acestora.

Pentru că tot se lucrează în zonă la noua magistrală M5 Drumul Taberei – Pantelimon şi traficul este închis, Metrorex s-a gândit să facă şi pasajul care subtraversează acest bulevard. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, instituţia nu va primi autorizaţie pentru această lucrare, până când nu repară ceea ce au stricat în urmă cu aproximativ trei luni. În acest caz, lucrurile nu stau foarte bine. Cei de la metrou anunţă că vor să oprească traficul şi în luna mai.

 “Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe bd. Eroilor este restricţionată, să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Aceste lucrări ar fi necesitat conform graficului o întrerupere a traficului în zonă timp de trei luni – perioadă prevazută în proiect şi programată pentru luna mai 2016”, au declarat reprezentanţii Metrorex.

Metrorex a participat în 23 decembrie 2015 şi în 4 ianuarie 2016 la şedinţele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţe solicitate de Primăria Generală şi Prefectura, cu toate Părţile şi instituţiile implicate, pentru analiză situaţiei. A fost prezentat graficul acţiunilor de punere în siguranţă a zonei.

Graficul care prevedea că dată finală de execuţie – 22 martie 2016 – a fost agreat şi de către experţii tehnici atestaţi, experţi care vor realiza expertizarea tehnică finală a zonei afectate.

La jumătatea lunii decembrie 2015, Varvara, unul dintre utilajele gigant care săpau la tunelurile de metrou pe magistrala 5 din Drumul Taberei, a spart peretele mulat al viitoarei staţii. În acel moment, circa 500 de metri cubi de apa, pietriş şi nisip au intrat în staţie, lăsând în urmă un "gol" sub placa de beton de sub bulevardul Eroilor Sanitari.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: