Evenimentul Zilei > Politica > Bugetarii se distrează, turismul românesc crește
Bugetarii se distrează, turismul românesc crește

Bugetarii se distrează, turismul românesc crește

Angajații vor beneficia de vouchere de vacanță, în limita a 6 salarii medii pe economie. Acestea vor putea fi utilizate doar în țară și vor înlocui primele de vacanță, folosite, de cele mai multe ori, în alte scopuri

Ultimele detalii privind acordarea voucherelor de vacanță angajaților din sistemul privat și bugetar au fost stabilite, ieri, de Executiv. Voucherele vor putea fi emise atât pe suport hârtie sau electronic și nu pot depăși, într-un an calendaristic, contravaloarea a șase salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată pentru fiecare salariat. Voucherul are o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii. Beneficiarii au dreptul să își aleagă unitatea de la care achiziționează servicii turistice, însă numai din cele afiliate care dețin licență de turism sau certificat de clasificare emise de Autoritatea Națională pentru Turism. Pe site-ul acestei instituții va fi postată lista unităților turistice autorizate. Beneficiarii pot utiliza voucherele de vacanță pe baza actului de identitate. Este interzisă comercializarea voucherelor.

Ajutor pentru persoanele defavorizate

Limitele de venituri din pensii și indemnizații de șomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare se măresc de la 400 de lei pe lună la 450 de lei și, în plus, s-a adăugat și o nouă categorie de benificiari, respectiv persoanele fără venituri, a decis, tot ieri, guvernul.

Totodată, actul normativ stabilește caracteristicile tehnice ale produselor alimentare care fac obiectul ajutoarelor alimentare și dispune, prin direcțiile județene ale ANSVSA, efectuarea unor verificări ale produselor alimentare livrate de furnizori

Vacanță

De astăzi, Executivul a intrat în vacanță. Premierul Victor Ponta va delega, cel mai probabil, atribuțiile de conducere operativă a Guvernului vicepremierului Gabriel Oprea. Următoarea ședință de Guvern va avea loc pe 19 august. „Este ultima ședință de Guvern, ultima înainte de două săptămâni de vacanță”, a declarat, ieri, premierul. Victor Ponta spunea,săptămâna trecută, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, fără a preciza când, pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchi. „Dar nu e nimic atât de grav ca data trecută”, sublinia el.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.