Capitala noastră ocupă locul 44 într-un clasament care include 140 de oraşe din întreaga lume după cheltuielile managerilor în deplasările cu scop de business.
 
Cele mai costisitoare călătorii pentru oamenii de afaceri sunt cele la Londra. O zi în capitala Marii Britanii îi costă pe manageri nu mai puţin de 477 de euro, relevă un studiu realizat de compania de resurse umane ECA International. Pe locul doi în clasament se situează Moscova, cu 476 de euro pe zi, urmată de Paris cu 467 euro.
 
La polul opus, cel mai ieftin oraş pentru oamenii de afaceri este Kuala Lumpur. Pentru un sejur de o zi în capitala Malaysiei, managerii trebuie să scoată din buzunar 140 de euro. În acelaşi timp, costul cel mai redus pentru deplasările de afaceri în Europa, de două ori mai mic decât Parisul, îl are Ljubljana, capitala Sloveniei.

În oraşele mari din Europa, oamenii de afaceri cheltuiesc în medie câte 327 de euro pe zi în timpul deplasărilor, media la nivel global fiind de aproape 264 de euro pe zi, ne-a declarat Josephine Woolley, reprezentantul ECA International.
 
Studiul se bazează pe însumarea tuturor cheltuielilor pe care le fac în mod obişnuit persoanele care călătoresc în scopuri de afaceri. Acestea includ cazarea într-un hotel de trei sau patru stele, micul dejun, curăţarea hainelor, costurile aferente prânzului şi cinei, precum şi cheltuielile pentru transportul în fiecare oraş cuprins în studiu.