Acumulările de apă vorm depăşi 35-40 de l/mp.

În Bucureşti mai multe zone au fost afectate de ploaia torenţială care a căzut vineri după amiază.  Pompierii au intervenit în sprijinul populaţiei pentru a scoate apa din case şi gospodării.

Dar şi în unele zone din ţară ploile au făcut prăpăd. În Botoşani pompierii de la ISU au intervenit
cu o barcă, o motopompă și două autospeciale în satul Bozieni, oraș Saveni, din județul Botoșani, unde mai multe gospodării au fost inundate în urma ploilor abundente.

De asemenea în mai multe judeţele Cluj şi Mureş zeci de pompieri au intervenit pentru a salva oameni şi gospodării. În comuna Sânpaul, judeţul Mureş, s-a intervenit cu sute de saci pentru ridicarea unui dig de protecție.

 

Autorităţile au trimis utilaje, dar și zeci de persoane au acționat în cel mai scurt timp pentru limitarea efectelor provocate de vremea extremă. 

 

 

În județul Brăila au fost zeci de gospodării inundate într-un sat. Pompierii au intervenit la fața locului cu motopompe. Plouă în continuare, dar nu sunt probleme grave, susțin reprezentanții ISU Brăila.

Localitatea Măcin din judeţul Tulcea este aproape în totalitate afectată de ape.

Situaţia din Moldova este la fel de grea. În judeţele Suceava şi Neamţ, localnicii au apelat la intervenţia de urgenţă a autorităţilor pentru a lua măsurile care se impun.

Din cauza manifestării fenomenelor meteorologice, în această după-amiază, pompierii militari din cadrul Detașamentului Tg. Neamț au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării inundate în orașul Târgu Neamț.

 

Te-ar putea interesa și: