Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucuresti – Craiova, in 40 de minute
Bucuresti – Craiova, in 40 de minute

Bucuresti – Craiova, in 40 de minute

De astazi, cei care calatoresc de la Bucuresti la Craiova vor putea alege una dintre cele doua curse saptamanale ale companiei Tarom.

Pretul unui bilet va fi de 70 de euro dus-intors, plus o taxa in valoare de 3 euro pentru sistemul de securitate. Astfel, Tarom si-a imbogatit lista de 11 rute interne pe care efactua zboruri pana in prezent.  

Ruta noua

Oficialii companiei Tarom au anuntat ca astazi se va efectua prima cursa Bucuresti – Craiova cu plecare de pe Aeroportul Otopeni. Cele doua curse saptamanale catre Craiova vor fi programate luni, la ora 9.10, cu aterizare la Craiova la ora 9.50, si joi, la ora 13.35, cu ora de sosire la 14.15. Ambele zboruri vor fi urmate de curse retur Craiova -Bucuresti programate luni la ora 10.10 si joi la ora 14.35. 

"Aeroportul Craiova indeplineste acum conditiile minime pentru a efectua curse externe si pentru infiintarea unei curse Craiova – Bucuresti si Craiova – Timisoara. Au existat unele probleme pentru ca aici nu exista un birou de vama, insa acum am infiintat unul, care din 29 ianuarie va avea sediul chiar in aeroport", a declarat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Cursa pentru Craiova nu intra insa in oferta promotionala demarata de Tarom in decembrie, prin care calatorilor li se ofera bilete pentru cursele interne mai ieftine cu aproximativ 25%. Incepand din martie, de pe Aeroportul Craiova se vor efectua alte trei zboruri, de data aceasta Craiova – Timisoara, curse ale companiei CarpatAir.

12 destinatii interne pentru Tarom

Aproape singura pe piata operatorilor aerieni care efectueaza curse interne, Tarom are programat saptamanal zboruri catre Bacau, Baia Mare, Constanta, Cluj, Iasi, Oradea. Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Targu-Mures si Timisoara.

Din decembrie 2006, calatorii plasesc cu 10 euro mai putin pentru un tichet pe cursele interne. Astfel, un bilet pentru o cursa cu plecare de la Bucuresti si cu destinatia Bacau, Baia Mare, Iasi, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Targu-Mures costa 19 euro dus sau 38 de euro dus-intors.

Pasagerii care vor sa ajunga la Timisoara sau Cluj platesc insa 24 de euro pentru un zbor sau 48 de euro dus-intors. La aceste sume se adauga insa taxa de aeroport si taxa de procesare a biletelor, care pot majora valoarea biletului cu 20-30 de euro.  

Singurul rival intern al companiei Tarom este CarpatAir care opereaza in prezent zboruri interne catre Bucuresti-Otopeni, Iasi, Suceava si Constanta, cu plecare din Timisoara, in fiecare zi a saptamanii. Pretul biletelor tur-retur variaza intre 70 si 110 euro.

STRATEGIE

Operatorii straini se lasa asteptati

Aplicarea si in Romania a acordului european open-sky – care creeaza o piata comuna in domeniul transporturilor – permite oricarui operator aerian strain sa initieze curse aeriene nu numai spre tara de origine, ci spre orice destinatie vrea, sa isi faca baze aeriene intr-un oras romanesc sau sa opereze curse interne.

De aceasta ultima facilitate nu a profitat pana acum insa nicio companie aeriana prezenta la noi cu zboruri spre strainatate. Doar oficialii companiei low-cost My Air mentionau anul trecut ca posibila introducerea unor curse interne din martie 2007, insa fara a da alte detalii. (Adelina Vlad)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: