Bucuresti, capitala Olteniei

Bucuresti, capitala Olteniei

Universitatea Craiova a vandut bilete la meciul cu Rapid, de pe stadionul National, doar celor cu buletin de Banie.

Partida dintre Universitatea Craiova si Rapid, programata asta-seara, de la ora 20.45 (in direct, la Antena 1), pe stadionul National din cadrul Complexului Sportiv "Lia Manoliu", in cadrul etapei a 21-a a Ligii I, are, teoretic, o miza importanta doar pentru giulesteni.

Aflati umar la umar cu Steaua in batalia pentru locul secund, elevii lui Razvan Lucescu nu isi permit niciun pas gresit. Oltenii, care sunt gazde la Bucuresti fiindca au terenul suspendat, vor juca insa pentru orgoliu si pentru a razbuna eliminarea suferita in Cupa Romaniei chiar in fata adversarilor de astazi.

Au trecut acele vremuri cand fanii "alb-albastri" si cei "alb-visinii" scandau in timpul confruntarilor directe: "Stiinta si Rapid se iubesc la infinit!". Cum de la dragoste la ura nu e decat un pas, prietenia de altadata s-a stins treptat dupa Revolutie, iar din editia 1997-1998, cand Universitatea a suflat titlul Rapidului in ultima etapa, cele doua grupari au dezgropat securea razboiului.

Ganea, spaima oltenilor

Pentru a fi sigur ca elevii lui Stefan Stoica vor da totul pe teren, Adrian Mititelu, finantatorul clubului din Banie, le-a promis "juvetilor" o prima de 30.000 de dolari.

N-au lipsit nici "intepaturile", Silvian Cristescu, vicepresedintele Universitatii ironizandu-i pe adversarii de astazi. "Rapid a scos capul in lume doar in ultimii ani. Inainte, erau mai mult prin Divizia B, iar noi i-am caftit pe unde i-am prins. Acest meci nu poate fi considerat unul special prin prisma palmaresului", a spus Cristescu.

Antrenorul Razvan Lucescu considera ca Universitatea este o formatie in crestere evidenta de forma. "Oltenii nu sunt inca foarte linistiti, dar cu siguranta ca valoarea echipei si jocul prestat le dau o oarecare certitudine a faptului ca pot termina campionatul pe un loc superior celui ocupat in prezent. Meciul este unul dificil, pentru ca Universitatea este o echipa artagoasa", a declarat Lucescu junior.

Frica de incidente Jucatorii din Banie i-au luat frica lui Ionel Ganea, care in turul campionatului, pe cand juca la Dinamo, a inscris de patru ori in poarta oltenilor. Biletele la meci au putut fi achizitionate doar de la sediul clubului Universitatea si de la receptia hotelului "Phoenicia" din Bucuresti. Mai mult, cumparatori pot fi doar cei care dovedesc cu buletinul de identitate ca sunt olteni!

"Nu vrem sa mai avem parte de incidente. Ne-am saturat de amenzi si de suspendari. Suntem convinsi ca suporterii lui Dinamo si Steaua ar fi venit la acest meci pentru a provoca galeria noastra", a motivat Silvian Cristescu, "vicele" Stiintei, masura adoptata. Cel putin teoretic, conform reciprocitatii parafate la meciul-tur, Rapid va avea doar 550 de sustinatori in tribune.

Ne puteți urmări și pe Google News