Potrivit portalului de achiziţii publice online al guvernului, AVK, o companie deținută de Prigozhin, numit şi “bucătarul lui Putin”, va furniza mâncare spitalului din orașul Kommunarka, acolo unde sunt tratați pacienți infectaţi cu coronavirus.

Contractul de 15 milioane de ruble a fost atribuit lui AVK fără un proces de licitație, a informat miercuri site-ul de știri Open Media. Documentul de achiziții justifică câştigarea acestui contract ca fiind „un accident sau alte situații de urgență naturale sau provocate de om” atunci când „alte metode de alegere a unui furnizor care necesită timp sunt imposibile”.

Un pacient care a fost tratat la Kommunarka, fiind suspect de coronavirus, a confirmat pentru Open Media că mâncarea din spital fost făcută de AVK. Presa rusă a raportat anterior legăturile dintre AVK și Prigozhin, omul de afaceri care a fost supranumit „bucătarul lui Putin”.

Prigozhin a fost sancţionat de SUA pentru legăturile sale cu Agenția de Cercetare a Internetului, „fabrica de troll” susținută de Kremlin, acuzată că a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. El este, de asemenea, legat de Grupul Wagner de mercenari privați care a fost dislocat în conflicte în Siria, Libia, Sudan și mai multe țări africane sub-sahariene, potrivit The Moscow Times.