Editura Evenimentul si Capital

O bucătărie mult mai utilă și mai modernă cu doar două mici modificări

Autor: | | 0 Comentarii | 736 Vizualizari

O bucătărie nu e niciodată sufi cient de spațioasă și de la an la an apar tot felul de obiecte de decor fascinante și pe care, bineînțeles, le dorește toată lumea. Dar revenim la problema spațiului, care și-a găsit rezolvarea: o mică debara ingenioasă și o tablă de scris foarte utilă

Locul în care e plasat frigiderul nu mai este unul „mort”. Acel spațiu dintre perete și frigider poate fi acum utilizat într-un mod foarte eficient, ca o mini-debara, unde se pot depozita cutii de cereale, sticle de ulei, condimente și alte obiecte care ți-ar ocupa în mod normal un întreg dulap. Acest tip de „sertar” mascat se poate confecționa chiar și acasă, de un membru mai priceput în ale bricolajului sau poate fi comandat la un centru de confecție a mobilei. Prețul este modest, iar utilitatea este majoră.

Pentru confecționare aveți nevoie de:

- două rotile;

- două scânduri pe lungimea frigiderului, minus dimensiunea rotilelor;

- două scânduri pe lățimea frigiderului;

- mâner;

- patru scânduri pentru rafturi;

- zece bare de lemn pentru susținerea alimentelor;

- holșuruburi cu cap înecat și o șurubelniță electrică (dacă alegeți un lemn moale, nu aveți nevoie de o șurubelniță foarte performantă). Începeți cu confecționarea ramei, apoi adăugați rafturile. Timpul de lucru nu este unul amplu, mai ales dacă ați tăiat la dimensiunile potrivite lemnul. Nu necesită vopsire, însă dacă vreți să-i oferiți un finisaj deosebit, puteți îmbrăca partea de la exterior cu autocolant sau cant.

Vopsea tip tablă

Pe piață există vopsea lavabilă pentru pereți care dă aspect mat de tablă de scris și care e la fel de ușor de curățat ca o tablă clasică. E foarte utilă în camerele copiilor dornici săși exprime talentele artistice, însă e la fel de utilă în bucătării, pentru a scăpa de interminabilele liste de cumpărături, mesaje pentru familie, rețete notate pe foi etc.

Acum există și vopsea mată de tip tablă de scris pentru suprafețe metalice sau lucioase, precum frigiderul. Astfel că puteți da încă o utilitate aparatului, cât și un aspect foarte interesant. Mai mult, pentru un frigider vechi aceasta poate fi restaurarea ideală.

Cum se face

Se vopsește în strat subțire de trei ori, se lasă la uscat și se revine cu încă un strat după uscare. Se vopsesc doar laturile unde nu există guri de aerisire ale motoarelor sau componente electrice (butoane, dozator de apă/gheață etc). Mânerul se îmbracă în sfoară subțire pentru un aspect deosebit, dar și pentru că vopseaua se poate lua la contact repetat. Curățarea frigiderului de cretă sau murdărie se face doar cu apă și burete, fără produse de curățenie pe bază de alcool sau creme abrazive.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI