Consumul zilnic de broccoli poate preveni cancerul la stomac, se precizează într-un studiu recent citat de publicaţia DailyMail.
Consumat în stare proaspătă, acest aliment furnizează organismului o substanţă biochimică naturală, numită sulforafan, despre care contribuie la producerea de enzime care protejează împotriva acţiunii factorilor chimici asupra ADN-ului.
"Am descoperit că, prin consumul regulat a aproximativ 70 de grame de broccoli proaspăt, se pot reduce numărul problemelor gastro-intestinale şi, eventual, poate preveni cancerul la stomac", a menţionat Jed Fahey, de la Şcoala de Medicină a Universităţii Hopkins.
Este cunoscut de mult timp că sulforafanul acţionează ca un antibiotic puternic împotriva Helicobacter pylori, o bacterie care provoacă gastrită, ulcer şi cancer stomacal.
În timpul acestui studiu, o echipă internaţională de cercetători a decis ca jumătate din voluntari să primească o porţie zilnică de plante tinere de broccoli, iar cealaltă jumătate a primit lucernă, care nu conţine sulforafan.
Astfel, s-a constatat că planta tânără de broccoli este mult mai eficintă decât planta matură, deoarece are o concentraţie mai mare de sulforafan.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasat Helicobacter pylori în categoria agenţilor cancerigeni. Această bacterie se dezvoltă în pereţii interni ai stomacului, iar oamenii de ştiinţă declară că ea afectează aproape jumătate din populaţia de pe Terra.