Brigitte Macron se reîntoarce la catedră

Brigitte Macron se reîntoarce la catedră

Potrivit săptămânalului Le Point, prima doamnă a Franţei va crea şi va conduce două şcoli de formare profesională a adulţilor, în suburbii, cu finaţare din partea Louis Vuiton.

Prima doamnă va crea deci două şcoli pentru formare profesională cu finaţarea LVMH (Louis Vuiton Moet-Henessy) şi îşi va asuma însărcinarea de profesoară de limba franceză. Ştirea exclusivă vine de la Le Point.

Brigitte Macron, de profesie profesoară, va prezida comitetul pedagogic a două şcoli, destinate adulţilor între 25 şi 30 de ani, ieşiţi fără diplomă din şcolile frecventate, fără a fi calificaţi, şomeri.

Viitorii elevi, aproximativ 50 în fiecare şcoală, vor fi remuneraţi şi vor studia printre altele engleza, matematica sau istoria, participând la cursuri în care vor fi învăţaţi cum să formuleze un proiect profesional sau cum să se prezinte la un interviu pentru ocuparea unui loc de muncă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această schimbare în Clichy-sous-Bois, o suburbie pariziană săracă, ar trebui să demareze în următoarele săptămâni în vederea deschiderii la începutul lunii septembrie, a declarat un reprezentant al primei doamne, confirmând un raport în acest sens. Un al doilea institut este așteptat să se deschidă în 2020 în apropiere de Valence (Drôme).

Brigitte Macron, care a fost profesor de franceză în Amiens și Paris , până în 2015, prezidează comitetul de educație care include personalități precum șeful Thierry Marx și primarul  din Clichy-sous-Bois, Olivier Klein ( PS ).