Evenimentul Zilei > International > BREXIT. Armata BRITANICĂ se pregăteste de ieşirea din UE. Ministere-cheie în guvernul de la LONDRA
BREXIT. Armata BRITANICĂ se pregăteste de ieşirea din UE. Ministere-cheie în guvernul de la LONDRA

BREXIT. Armata BRITANICĂ se pregăteste de ieşirea din UE. Ministere-cheie în guvernul de la LONDRA

Peste 10 planificatori ai armatei au fost desfăşuraţi de Ministerul Apărării din Marea Britanie (MoD) în ministere-cheie din guvernul de la Londra în contextul în care Regatul Unit se pregăteşte pentru ieşirea din Uniunea Europeană, a relatat duminică The Observer, citat de dpa.

Şase planificatori ai armatei au fost trimişi la guvern, patru la forţele de frontieră, trei la Ministerul de Externe şi unul la Ministerul Transporturilor, potrivit ziarului britanic.

Surse la curent cu acest demers au declarat că unele ministere au solicitat asistenţă în vederea planificării activităţii în cazul unui Brexit fără un acord.

Dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană la 29 martie fără un acord privind comerţul şi frontierele, atunci reglementările blocului comunitar vor înceta să se mai aplice Regatului Unit, care va renunţa la aranjamente comune precum regulile traficului aerian sau acordurile comerciale cu ţări terţe, relatează Agerpres.