Evenimentul Zilei > Politica > UPDATE. Dăncilă neagă orice legătură cu scandalul mitei la PSD. Fifor și Cuc, audiați la DNA
UPDATE. Dăncilă neagă orice legătură cu scandalul mitei la PSD. Fifor și Cuc, audiați la DNA

UPDATE. Dăncilă neagă orice legătură cu scandalul mitei la PSD. Fifor și Cuc, audiați la DNA

Mihai Fifor și Răzvan Cuc au fost chemați la DNA pentru a da explicații în dosarul șpăgilor de la Arad.

UPDATE 12:14 – Și fostul șef de cabinet al Cancelariei vicepremierului Mihai Fifor, Emilian Pintea, a sosit la audieri. Acesta a refuzat să facă declarații. Tot ce a spus a fost că și în fața procurorilor și-a rezervat dreptul la tăcere. Potrivit interceptărilor realizate în dosar, acesta ar fi fost apelat de Cristian Hogea pentru a aranja o întâlnire cu Cristian Ispravnic. În data de 21 august Pintea a fost contactat de directorul DRDP Timișoara: „Porculeţ, se întâmplă rar să te sun de două ori într-o zi. Io te sun o dată pe lună”, se arată în dosar, conform pressalert.ro. Acesta a admis că a fost sunat și de Dorel Căprar în aceeași ”problemă”.

Pe de altă parte, Luminița Jivan a spus, la ieșirea de la audieri, că I s-a adus la cunoștință calitatea de martor și că în dosar numele ei figurează de două ori. ”Nu am nicio legătură cu acest caz. Nu a ajuns absolut nimic din Caraș. Nu mă simt vinovată cu nimic”, a spus Jivan la ieșirea de la DNA.


UPDATE 11:00 – Fostul premier și președinte al PSD, Viorica Dăncilă, a negat orice legătură cu scandalul de corupție de la PSD Arad. Ea a declarat că nu știa nimic despre acțiunile subordonaților săi din partid și că este convinsă că, pe măsură ce se va avansa în dosar, se va dovedi că nu a fost implicată în presupusele fapte de corupție cercetate de DNA.


UPDATE 10:30 – La ieșirea de la audieri, vizibil marcat de întâlnirea cu procurorii DNA, fostul ministru Mihai Fifor a făcut următoarele declarații de presă: „Am încercat să respect și să aplic legea. Pe de altă parte, vreau să spun cu fermitate că sprijin activitatea istituțiilor abilitate să facă lumină în acest caz. E foarte important ca lucrurile să fie analizate și lămurite. Sunt ferm decis să sprijin activitatea instituțiilor abilitate pentru că e important să se finalizeze acest caz (…) Am stat la audieri atât cât a solicitat procurorul de caz”.


UPDATE09:45 – Mihai Fifor, fost ministru al Apărării Naționale și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai Vioricăi Dăncilă,  a ajuns la sediul DNA Timișoara. Fifor a evitat să facă declarații, afirmând că va transmite ce are de spus după ce va fi audiat de procurorii anticorupție.


Cei doi se vor prezenta la DNA Timișoara în calitate de martori, procurorii dorind să lămurească aspecte legate de interceptările făcut în dosar.

Deputatul PSD Luminița Jivan, Președintele PSD Caraș Severin, a venit, astăzi, la ora 9, la sediul DNA Timișoara, însoțită de un avocat. Deputatul Luminița Jivan a fost citată ca martor în dosarul șpăgilor încasate de drumarii din Timișoara în contul PSD Arad. Numele ei apare într-o discuție interceptată de anchetatori în acest dosar.

Jivan a anunțat că va face declarații la ieșirea de audieri.

Știre în curs de actualizare