Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Primul caz de coronavirus într-o clinică privată. Pacienta era însărcinată
Breaking News. Primul caz de coronavirus într-o clinică privată. Pacienta era însărcinată

Breaking News. Primul caz de coronavirus într-o clinică privată. Pacienta era însărcinată

O pacientă internată în clinica privată Medlife, în maternitatea din București, a fost depistată cu coronavirus. Reprezentanţii clinicii susțin că au implementat toate măsurile care se impun în această situație, împreună cu reprezentanții autorităților.

Pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Grivița pentru naștere, prezentând contracții, fara vizite în alte unitati MedLife, se arată într-un comunicat de presă. La momentul internării, aceasta nu prezenta nici o simptomatologie specifică și a declarat, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19. În timpul operației de cezariană, pacienta a suferit un puseu febril și, după ce a fost stabilizată a recunoscut că a intrat cu o persoană recent întoarsă din Spania.

Echipa medicală a contactat Directia de Sanatate Publica în vederea evaluarii cazului care a arătat că nu sunt îndeplinite criteriile de testare. La o săptămână de la naștere, pacienta a declanșat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie. Pe 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP în vederea testării pentru COVID-19.

Pe 23 martie, rezultatul testului a fost confirmat pozitiv, iar pacienta și bebelușul au fost transferați la . Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.