Evenimentul Zilei > International > Breaking news în SUA! Un camion şi-a croit drum prin mulţime! Haos în Minneapolis
Breaking news în SUA! Un camion şi-a croit drum prin mulţime! Haos în Minneapolis

Breaking news în SUA! Un camion şi-a croit drum prin mulţime! Haos în Minneapolis

Breaking news în SUA după imaginile în care se vede clar cum un camion-cisternă a încercat duminică să treacă prin mijlocul unui cortegiu de mii de manifestanţi pe un pod Minneapolis, în statul american Minnesota.

Conform Agerpres, care citează AFP, acest incident  a obligat forţele de ordine să intervină în număr şi mai mare decât era programat iniţial. „A priori, niciun manifestant nu a fost rănit”, se arată într-un comunicat al poliţiei locale, care caracterizează episodul ca pe un incident „foarte deranjant”.

Conform primelor informaţii, se pare că şoferul camionului a fost rănit, dar fără a-i fi pusă viaţa în pericol. După cele întâmplate, el a fost condus la spital şi plasat în stare de arest.

Manifestaţia legată de moartea lui George Floyd a pornit la miezul zilei de al Capitoliul din Saint Paul, sediul parlamentului statului Minnesota. Aproximativ 2.000 de persoane se îndreptau într-o atmosferă paşnică spre centrul oraşului Minneapolis.

De-a lungul traseului, poliţiştii şi soldaţii din Garda Naţională au blocat drumurile din vecinătate pentru a asigura siguranţa cortegiului. În aceste condiţii este foarte ciudat felul în care şoferul camionului a reuşit să se apropie de manifestanţi la o distanţă atât de mică.

El a avansat cu camionul până în mijlocul mulţimii chiar când aceasta traversa un pod rutier, conform postului local KSTP. Potrivit unui martor, manifestanţii care veniseră pe biciclete le-au aruncat în direcţia autovehiculului pentru a încerca să îl oprească.

„Părea contrariat, claxona şi continua să avanseze”, a adăugat tânărul al cărui prenume este Kyle.

Ulterior acestui episod, zeci de maşini de poliţie au sosit rapid cu sirenele pornite şi i-au împins pe manifestanţi dincolo de pod. Amintim că moartea lui George Floyd a provocat o explozie de furie în SUA, dar şi manifestaţii împotriva violenţei poliţiei în mai multe oraşe din ţară.

Altfel, în acest weekend au apărut informaţii noi cu privire la cazul care a incendiat la propriu şi la figurat societatea americană! În prim-plan apare primul vinovat de moartea afro-americanului Floyd (46 ani), decedat după intervenţia brutală a poliţiştilor din Minneapolis asupra lui.

Ofiţerul care avea să fie în cele din urmă călăul afro-americanului este Derek Chauvin, despre care Los Angeles Times scrie că a avut probleme şi în trecut.

„Derek Chauvin, ofițerul de poliție din Minneapolis, arestat în cazul morţii lui George Floyd, a deschis focul asupra a două persoane în timpul carierei sale de 19 ani. Au fost depuse optsprezece plângeri de conduită împotriva sa, dintre care două au dus la mustrări. Ofițerul de 44 de ani, care este alb, este văzut într-un videoclip cu genunchiul peste gâtul lui Floyd, un bărbat negru de 46 de ani care a murit ulterior.”

Încă un virus a lovit crunt America! Breaking news istoric în SUA

foto simbol