UPDATE:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19.

Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

 

Știre inițială:

11 bebeluşi ar fi fost testaţi pozitiv la noul coronavirus

O anchetă epidemiologică este în curs, pentru a se stabili cum s-au infectat aceştia.

„Am luat legătura cu dl profesor Craina, şeful maternităţii Bega, unde vor fi aduşi aceşti copii dacă se dovedesc a fi pozitivi. Aceste probe s-au lucrat la spitalul municipal, nu la Victor Babeş. Ne-am sfătuit cu dl profesor Cercel şi am cerut retestarea acestor copii, pentru a vedea dacă nu cumva probele nu au fost corect recoltate sau poate ţinute impropriu. Din ce ştiu, copiii sunt în stare bună, mămicile sunt negative şi asimptomatice. Vom vedea la retestare, mâine, care va fi rezultatul şi managementul situaţiei”, a explicat Voichiţa Lăzureanu, managerul spitalului Victor Babeş din Timişoara.

Infectarea bebelușilor se presupune că a fost făcută de la asistentele maternității care au fost confirmate deja cu COVID 19, potrivit dcnews.ro