Evenimentul Zilei > Actualitate > Braconier, acuzat de tentativă de omor, căutat cu deltaplanul
Braconier, acuzat de tentativă de omor, căutat cu deltaplanul

Braconier, acuzat de tentativă de omor, căutat cu deltaplanul

Poliția din Arad îl caută pe braconierul-haiduc cu deltaplanul. Este vorba de un bărbat care ar fi vrut să omoare, prin împușcare, un paznic de vânătoare. El a fost condamnat la închisoare, și, se pare, a fugit și se ascunde în pădure.

Un bărbat condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce a împușcat un pădurar, este căutat, de luni, de zeci de polițiști și jandarmi în zona Gurahonț, județul Arad. Oamenii legii folosesc inclusiv un deltaplan, deoarece dronele la care ar avea acces nu fac față condițiilor meteo, zona fiind una vântoasă.  

Pe numele lui Valentin Tamaș, Curtea de Apel Timișoara au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de opt ani cu executare, pentru tentativă de omor. În martie 2017, Valentin Tamaș l-a împușcat pe paznicul de vânătoare care i-a prins la braconaj în zona comunei Brazii, din județul Arad. Pădurarul a fost transportat la spital în stare deosebit de gravă. Potrivit reprezentanților IPJ Arad, căutările sunt extinse pe o zonă de aproximativ 400 de hectare.