Box. Oleksander Usyk, la spital după victoria cu Tyson Fury

Box. Oleksander Usyk, la spital după victoria cu Tyson Fury

Oleksander Usyk este campion mondial absolut la categoria supergrea. Ucraineanul l-a învins pe Fury în lupta principală a anului.

Meciul ar fi putut să se încheie cu o victoria a lui Usyk înainte de limită dacă arbitrul american Mark Nelson l-ar fi oprit pe Fury în runda a noua, în loc să-l numere şi să-i acorde apoi alte câteva secunde preţioase pentru a-şi reveni.

Oleksander Usyk s-a temut de o fractură de maxilar

După meciul incredibil în care l-a învins pe britanicul Tyson Fury, sâmbătă seara, la Kingdom Arena din Riad (Arabia Saudită), ucraineanul Oleksander Usyk s-a grăbit să ajungă la spital, tendu-se că ar fi suferit o fractură de maxilar în lupta cu Fury.

Radiografia a arătat că nu este vorba de nicio fractură, astfel că ucraineanul s-a reîntors la conferinţa de presă, ţinând în mână jucăria preferată de pluş a fiicei sale mai mari, un măgăruș cu urechi mari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Usyk a izbucnit în lacrimi, la conferința de presă, în momentul în care și-a amintit de tatăl său, care a murit după ce a câştigat titlul olimpic în 2012.

Ucraineanul i-a omagiat pe antrenorii săi, spunând că aceștia l-au ajutat foarte mult în ultimele nouă luni în atingerea obiectivului de a deveni campion mondial absolut la categoria supergrea. Usyk a mărturisit că se gândea să devină campion mondial absolut la categoria grea încă din 2008. "Nu pentru mine, ci pentru Dumnezeu, pentru fanii mei, pentru ţara mea, pentru soldaţii ucraineni, pentru mamele şi taţii ucraineni şi pentru copii.

Britanicul a fost doborât în runda a noua

Boxerul ucrainean Oleksandr Usyk l-a învins pe britanicul Tyson Fury într-un meci incredibil și a devenit campion mondial absolut la categoria supergrea.

Meciul s-a derulat pe parcursul tuturor celor douăsprezece runde. Arbitrii i-au acordat victoria lui Oleksandr Usyk - 115:112, 113:114, 114:113. La finalul rundei a noua, luptătorul ucrainean l-a doborât pe britanic, dar arbitrul american Mark Nelson l-a numărat pe Fury şi i-a mai acordat apoi câteva secunde preţioase pentru a-şi reveni. În legătură cu acest incident Usyk a spus: "Nu a fost prin knock-out? Nicio problemă".

Usyk e primul campion mondial absolut la supergrea

Astfel, Usyk și-a apărat centurile WBA, WBO și IBF și a luat titlul WBC de la britanici.

După ce l-a învins pe Fury în ring, și-a scris pentru totdeauna numele în istoria boxului.

Ucraineanul a devenit primul campion mondial absolut în categoria supergrea în secolul XXI.

Este de remarcat faptul că britanicul este cu 18 centimetri mai înalt decât boxerul ucrainean, iar întinderea brațului său este cu 17 centimetri mai mare. În plus, Usyk a trecut la categoria supergrea de la categoria grea, în timp ce Fury a concurat în această categorie de la începutul carierei.

Lupta dintre boxerul ucrainean Oleksandr Usyk și britanicul Tyson Fury trebuia să aibă loc în decembrie 2023. Cu toate acestea, după una dintre lupte, Fury a cerut timp pentru a-și reveni, iar 17 februarie 2024 a fost aleasă ca nouă dată pentru întâlnirea cu Usyk în ring.

Cu toate acestea, nici atunci meciul nu a avut loc. Cu două săptămâni înainte de întâlnire, Fury s-a rănit în timpul antrenamentului. Prin urmare, lupta a fost amânată pentru 18 mai.

Totodată, pentru a garanta că lupta nu va mai fi amânată, boxerii au încheiat un contract, indicând o amendă de 10 milioane de dolari.

Luptătorii au convenit asupra unei revanșe chiar înainte de luptă – care ar trebui să aibă loc în toamna lui 2024. Întrebat despre aceasta, Usyk a fost evaziv: "Nu ştiu ce se va întâmpla".