Evenimentul Zilei > Economie > BOSCH dă startul la PRODUCȚIE la Cluj
BOSCH dă startul la PRODUCȚIE la Cluj

BOSCH dă startul la PRODUCȚIE la Cluj

Fabrica Bosch de la Cluj va fi inaugurată în data de 9 mai. Bosch a investit la Cluj, în primă fază, suma de 77 milioane de euro în noul centru de cercetare şi producţie care ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 mp.

Până la începutul anului 2014, 325 de angajaţi şi-au desfăşurat activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. În următorii ani capacitatea va fi extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii.

Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi. Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara.

În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în Capitală şi prin BSH Electrocasnice SRL.

Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. De asemenea, începând cu anul 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch.

La începutul anului 2014, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 2.000 de persoane.

Conform cifrelor preliminare, în anul fiscal 2013, aproape 281.000 de angajaţi au generat vânzări la nivel global de 46,4 miliarde de euro.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: