Evenimentul Zilei > Monden > Boris Johnson, ținta ironiilor. Cât a costat rochia de mireasă închiriată pentru cea de-a treia soție
Boris Johnson, ținta ironiilor. Cât a costat rochia de mireasă închiriată pentru cea de-a treia soție

Boris Johnson, ținta ironiilor. Cât a costat rochia de mireasă închiriată pentru cea de-a treia soție

Premierul britanic Boris Johnson s-a însurat, sâmbătă, a treia oară. Ceremonia s-a desfășurat în secret, la Catedrala Westminster. Cu toate acestea, presa a aflat toate amănuntele. Chir și cum și-a procurat rochia Carrie Symonds, cea de-a treia soție a lui Boris Johnson.

Prea britanică a aflat că Carrie Symonds a purtat o rochie închiriată la nunta cu prim-ministrul britanic Boris Johnson. Symonds a preferat să închirieze pentru câteva zile rochia vintage de pe My Wardrobe HQ decât să împrumute una de la o rudă sau să facă o comandă.

Ziarul britanic scrie că, teoretic, nimeni nu s-ar fi aşteptat ca o persoană care cheltuie zeci de mii de lire sterline pe redecorarea unei locuinţe temporare – referire la apartamentul din Downing Street al cuplului – să fie econoamă. „Carrie a închiriat mereu de la noi”, a spus Sacha Newall, fondatoarea My Wardrobe HQ, care nu a ştiut că această rochie avea să fie purtată la ceremonia de la Catedrala Westminster la care au participat câteva persoane. „Având în vedere că este un client permanent, nimic nu semnala ca fiind neobişnuit la această comandă”, a adăugat ea.

Rochia din tul brodată, realizată de designerul grec Christos Costarellos, a costat-o pe Symonds, acum Johnson, 45 de lire sterline. Preţul ei ar fi fost de 2.870 de lire sterline, cu aproximativ 1.500 de lire sterline mai mult decât era în 2019, în Marea Britanie, preţul mediu al unei rochii de mireasă.

Închirierea de haine şi accesorii a devenit tot mai populară în ultimii ani, având în vedere că anual, în Regat, sunt aruncate haine uzate în valoare de aproximativ 140 de milioane de lire sterline, potrivit organizaţiei caritabile Wrap.

Boris Johnson, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit cu Carrie Symonds, de 33 de ani, în catedrala catolică Westminster, în fața unei mână de prieteni apropiați și familie. Totul a fost ținut secret față de public în legătură cu ceremonia. S-a aflat că mireasa a purtat o rochie albă, dar fără voal.

Nunta a venit la doar șase zile după ce cuplul a trimis invitații cu data ceremoniei pentru ziua de 30 iulie 2022. Băiețelul lor, Wilfred, în vârstă de un an, a participat la nuntă, la fel ca și doi martori oficiali. La nunta secretă se presupune că au participat tatăl premierului, Stanley, sora și frații lui. Prin căsătoria de sâmbătă, Boris Johnson devine primul prim-ministru care s-a căsătorit fiind în funcție în ultimii 200 de ani, de când Lord Liverpool s-a căsătorit cu Mary Chester în 1822.

Cine este Carrie Symonds, a treia soție a lui Boris Johnson

Partenera de viață a premierului britanic Boris Johnson lucrează în Relații Publice. Carrie Symonds, activistă a Partidului Conservator, este mama celui de-al șaptelea copil al lui Johnson.

Boris Johnson și Carrie Symonds s-au cunoscut la serviciu, iar când actualul prim-ministru al Marii Britanii a participat la petrecerea de 30 de ani a lui Carrie, în martie 2018, zvonurile despre relația lor au prins contur. Divorțul politicianului de a doua soție, Marina, a fost oficializat abia anul trecut, dar cei doi erau separați de mai mult timp.